Prof. Ion Ghimpețeanu-inspector general al IȘJ Giurgiu: ”Am încredere în conștiința celor care nu au votat în ședința anterioară, că vor reveni asupra deciziei și vor vota marți, 28 februarie, realizarea unui campus profesional la Giurgiu!”

Prof. Ion Ghimpețeanu-inspector general al IȘJ Giurgiu: ”Am încredere în conștiința celor care nu au votat în ședința anterioară, că vor reveni asupra deciziei și vor vota marți, 28 februarie, realizarea unui campus profesional la Giurgiu!”

Dorind să aflăm care este părerea inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, despre respingerea, în urma votului consilierilor locali, a proiectului realizării unui campus de învățământ regional la Giurgiu, l-am vizitat la sediu unde a avut amabilitatea de a ne face câteva precizări în acest sens.

Legat de discuțiile iscate pe seama  aprobării de către consilierii locali a realizării proiectului unui campus de învățământ dual,  la Giurgiu, în primul rând mă simt dator să amintesc faptul că pe data de 2 februarie s-a semnat parteneriatul la Consiliul județean cu cei 17 parteneri, între caree figurează și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu.

 Consider că este un lucru bun pentru județul nostru, care ar duce într-o direcție de dezvoltare pozitivă a regiunii noastre prin atragerea unor investitori foarte mari, din ceea ce am constatat personal, oferind o perspectivă tinerilor giurgiuveni ce vor să învețe o meserie.

 Mi-a părut rău să constat că în a doua ședință a Consiliului local   a fost respins acest proiect. Totodată îmi pare rău că  acest lucru ce speram să ducă într-o direcție bună pentru tinerii noștri s-a estompat cumva. Am încredere totuși, și sper în conștiința celor care nu au votat în ședința anterioară, că vor reveni asupra deciziei și vor vota în ședința din 28 februarie. Ședință în care se va rediscuta acest parteneriat și în care sper ca votul să ducă în direcția mult dorită.

Menționez că Inspectoratul Școlar Giurgiu este partenerul numărul 10 în acest consorțiu. Sigur că noi am urmărit întotdeauna să asigurăm resursele umane, partea de laboratoare tehnologice, partea de instruire practică din unitățile de învățământ.

De asemenea, de când am venit în Inspectortul Școlar județean Giurgiu, desfășurăm campanii ample de conștientizare a familiilor ,prin organizarea unor ședințe cu părinții elevilor, în care am informat familiile acestora de oportunitatea pieței de muncă și despre acei copii care nu au abilitățile necesare, posibilitățile intelectuale de a urma un liceu teoretic, de prestigiu.

În urma acesor campanii, la Liceul de Marină, de exemplu, în anul anterior, au optat foarte mulți copii, ceea ce a însemnat crearea a nu mai puțin de 7 clase de învățământ dual.

Acești copii beneficiază de burse, de o instruire practică de calitate. În consecință nu vrem să facem altceva decât să oferim tinerilor șansa de a rămâne în orașul și respectiv în județul în care s-au născut și au învățat, de a nu părăsi orașul sau țara și să contribuim totodată la atragerea a cât mai mulți dezvoltatori  de marcă  în zona noastră – a mai precizat inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)    

Dorind să aflăm care este părerea inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu, despre respingerea, în urma votului consilierilor locali, a proiectului realizării unui campus de învățământ regional la Giurgiu, l-am vizitat la sediu unde a avut amabilitatea de a ne face câteva precizări în acest sens. Legat de discuțiile iscate […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/prof-ion-ghimpeteanu-inspector-general-al-isj-giurgiu-am-incredere-in-constiinta-celor-care-nu-au-votat-in-sedinta-anterioara-ca-vor-reveni-asupra-deciziei-si-vor-vota-marti-28-februarie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=prof-ion-ghimpeteanu-inspector-general-al-isj-giurgiu-am-incredere-in-constiinta-celor-care-nu-au-votat-in-sedinta-anterioara-ca-vor-reveni-asupra-deciziei-si-vor-vota-marti-28-februarie
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 27 februarie 2023 21:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.