Dirijorul Virgil PEȚANCA, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfonic cu trupa TROOPER, la Sala Palatului!  

Dirijorul Virgil PEȚANCA, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfonic cu trupa TROOPER, la Sala Palatului!  

Profesorul și dirijorul Virgil Pețanca, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfoniccu trupa TROOPER, la Sala Palatului!  

Sub genericul ”Simfonic 28”, grupul rock TROOPER a dorit să marcheze în fața fanilor,  prin acest spectacol, 28 de ani de la înființare.

Fanii Trooper au avut astfel ocazia de a-și urmări trupa favorită într-o variantă acompaniată de o orchestră, ”Valahia”, formată din 50 de persoane, condusă de unul dintre cei mai titrați dirijori de acest gen din țară, profesorul și dirijorul Virgil PEȚANCA.

 Primul proiect simfonic al formației a avut loc în 2009, cu ocazia lansării albumului „Vlad Țepeș – Poemele Valahiei”, însă într-o formulă mult mai restrânsă față de ceea ce a însemnat concertul susținut, duminică 19 noiembrie, de influenta formație românească de rock, în al 28-lea an de activitate.

Pe scena Sălii Paltului alături de orchestra ”Valahia” au urcat cei 5 componenți ai trupei TROOPER, adică: Alin Dincă (alintat de colegi, „Coiotu”) – solist vocal, Aurelian Dincă (zis „Balaurul”) – chitară, Ionuț Rădulescu ( zis „Oscar”) – chitară bass, Cristian Oftez – chitară, Ionuț Covalciuc (zis „John”) – tobe.

În cele aproape trei decenii de carieră, TROOPER a lansat 10 albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Alături de trupă au mai urcat pe scenă binecunoscutul Cristian Hrubaru (emisiunea ”Cârcotașii”), tenorul Alin Stoica, unul dintre cei mai în vogă tenori români ai noii generații  și alți câțiva prieteni ai trupei…

Show-ul prezentat pe scena Sălii Palatului este cel mai mare pe care   l-au susținut vreodată cei de la TROOPER, în aceste aproape trei decenii – după cum au declarat chiar componenții trupei.

După ce au studiat partiturile timp de luni de zile, muzicienii orchestrei conduse de prof. Virgil Pețanca s-au întâlnit cu trupa TROOPER, pentru a pune la punct toate detaliile  pieselor din setlist, care au asigurat un show complet, de peste două ore.

Toate cântecele au fost special reorchestrate, iar pentru acest eveniment s-a lucrat aproximativ 10 luni pentru ca totul să fie la interpretat exemplar.

Printre titluri, fanii s-au reîntâlnit cu hiturile lor îndrăgite, din repertoriul trupei, precum și cu unele piese grele și lungi ce nu își găsesc de regulă locul în setlist-urile concertelor TROOPER.

Ne mândrim, ca giurgiuveni, că un reprezentat al urbei noastre, cetățean de onoare al Municipiului Giurgiu, prof. Virgil Pețanca, este tot mai solicitat să acompanieze, împreună cu orchestra ”Valahia”,  artiști și trupe valoroase, atât din țară cât și din străinătate.

Nu a trecut mult timp de când, tot în acest an, orchestra giurgiuveană, condusă de prof. Virgil Pețanca, a susținut un concert al reputatului cântăreț Al Bano, în aceeași Sală a Palatului.

Sursa: secvențe din concert (”Jurnal giurgiuvean”) și de la repetiții… 

(Florian Tincu) 

 

 

Articolul Dirijorul Virgil PEȚANCA, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfonic cu trupa TROOPER, la Sala Palatului!   apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Profesorul și dirijorul Virgil Pețanca, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfoniccu trupa TROOPER, la Sala Palatului!   Sub genericul ”Simfonic 28”, grupul rock TROOPER a dorit să marcheze în fața fanilor,  prin acest spectacol, 28 de ani de la înființare. Fanii Trooper au avut astfel ocazia de a-și urmări […]

Articolul Dirijorul Virgil PEȚANCA, împreună cu orchestra ”Valahia”, au susținut duminică seara un concert de rock-simfonic cu trupa TROOPER, la Sala Palatului!   apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/prof-virgil-petanca-si-orchestra-valahia-au-sustinut-duminica-seara-un-concert-de-rock-simfonic-cu-trupa-trooper-la-sala-palatului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 noiembrie 2023 15:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.