Profesori și elevi din unități de învățământ din județul Giurgiu implicați în mobilități Erasmus+

Profesori și elevi din unități de învățământ din județul Giurgiu implicați în mobilități Erasmus+

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu este  lider de consorțiu în cadrul  Proiectului de acreditare  Erasmus+ ( cod de referință nr. 2022-1-RO01-KA120-SCH-000106829 , domeniul educație școlară, pentru perioada 01.03.2023 – 31.12.2027).

În anul I de acreditare, perioada 01.06.2023 – 31.08.2024, consorțiul cuprinde  următoarele unități de învățământ din județul Giurgiu:

Școala Gimnazială Nr.1 Ghimpați, Școala Gimnazială Nr. 1 Frătești, Școala Gimnazială ,,Constantin Stăncescu” Răsuceni, Școala Gimnazială Nr. 1 Vărăști, Școala Gimnazială Nr.1 Gostinari, Școala Gimnazială ,,Nicolae Crevedia” Crevedia Mare.

Povestea Erasmus+ continuă prin derularea mobilităților transnaționale pentru  profesori si elevi. Astfel, în perioada 5 – 9 februarie 2024, 7 cadre didactice: învățători, profesori care predau matematică și limba și literatura română, de la Școala Gimnazială Nr.1 Ghimpați, Școala Gimnazială Nr. 1 Vărăști și de la Școala Gimnazială Nr.1 Gostinari, au participat la cursul de formare ,,Gamification in the Classroom”, desfășurat la centrul de formare ESMOVIA – Training and Mobility, în orașul Valencia, Spania.

Obiectivul activității transnaționale de învățare a vizat îmbunătățirea competențelor de predare prin metode inovative, pentru profesorii din școlile din consorțiu.

În cadrul cursului, profesorii s-au familiarizat cu platforme educaționale și aplicații diverse care pot fi utilizate în procesul de predare-învățare, au învățat cum să creeze și să folosească jocuri în sala de clasă și cum pot motiva elevii cu scopul de a îmbunătăți rezultatele școlare.

La cea de-a doua mobilitate,  desfășurată  în perioada 11-15 martie 2024, la Newark School din orașul Sliema, Malta,  au participat 11 elevi și 3 cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr.1 Ghimpați, Școala Gimnazială Nr. 1 Frătești, Școala Gimnazială Nr. 1 Vărăști, Școala Gimnazială Nr.1 Gostinari, Școala Gimnazială ,,Nicolae Crevedia” Crevedia Mare. Școală gazdă a fost o școală internațională, cu predare în limba engleză, în care învățau elevi care provin din peste 40 de țări.

Activitățile de învățare în care au fost implicați elevii au fost diverse și cu impact deosebit asupra acestora,  având ca obiectiv : ,,Îmbunătățirea competențelor de comunicare într-o limbă străină, în context non-formal, prin abordarea dialogului intercultural de către elevii și profesorii din școlile din consorțiu”.

Elevii români au participat împreună cu elevii maltezi la lecțiile de limba engleză, limba italiană, limba franceză și de dezvoltare personală, unde au rezolvat sarcini de învățare propuse de profesorii școlii din Sliema.

Au vizionat PPT/filme despre Malta și școala gazdă și au  prezentat diferite informații relevante despre România (poziție geografică, date statistice, relief, obiective turistice, tradiții, personalități culturale și sportive) și despre școlile din care provin. Mobilitatea a avut și o componentă cultural-turistică: turul ghidat al orașului Sliema, vizitarea capitalei Valletta și a fostei capitale, Mdina.

Elevii au trăit o experiență memorabilă, aceea de a fi actori într-un film despre Popeye marinarul,  în studiourile ,,Popeye Village” unde s-a filmat musicalul ,, Popeye ”. Copiii au fost îndrumați de un regizor care le-a distribuit rolurile și i-a coordonat  în lb. engleză, pentru realizarea filmului. Această  activitate practică le-a permis  exersarea într -un mod inedit a lb. engleze, în context non-formal.

 Participarea la această mobilitate, le-a oferit elevilor posibilitatea de a-și exersa atât abilitățile de comunicare interpersonală, cât și capacitatea de adaptare la diversitatea etnică, socială, lingvistică și culturală. Elevii au legat prietenii cu elevii din Malta, au făcut schimb de impresii și le-au oferit suvenire din România.

        Implementarea Proiectul de acreditare Erasmus+  de către Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu oferă oportunități deosebite de dezvoltare profesională și personală,  pentru elevi, profesori, directori și inspectori școlari, prin implicarea acestora în activități de formare și cooperare internațională.

Echipa de implementare a proiectului, coordonată de inspectorul școlar general, prof. Ion Ghimpețeanu și inspectorul  pentru proiecte europene, prof. Corina Staicu, asigură derularea mobilităților transnaționale cu respectarea priorităților europene în context național și a standardelor de calitate Erasmus+, sub toate aspectele care aduc plus valoare activităților desfășurate.

 

„Proiect finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin , exclusiv,  echipei de implementare a proiectului de acreditare Erasmus+ ISJ Giurgiu nr. de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000124191 ”

 (Jurnal)

Articolul Profesori și elevi din unități de învățământ din județul Giurgiu implicați în mobilități Erasmus+ apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu este  lider de consorțiu în cadrul  Proiectului de acreditare  Erasmus+ ( cod de referință nr. 2022-1-RO01-KA120-SCH-000106829 , domeniul educație școlară, pentru perioada 01.03.2023 – 31.12.2027). În anul I de acreditare, perioada 01.06.2023 – 31.08.2024, consorțiul cuprinde  următoarele unități de învățământ din județul Giurgiu: Școala Gimnazială Nr.1 Ghimpați, Școala Gimnazială Nr. 1 […]

Articolul Profesori și elevi din unități de învățământ din județul Giurgiu implicați în mobilități Erasmus+ apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/profesori-si-elevi-din-unitati-de-invatamant-din-judetul-giurgiu-implicati-in-mobilitati-erasmus/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 martie 2024 23:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.