Profesorul ION GHIMPEȚEANU: ”Nominalizarea mea pe primul loc la Consiliul Județean arată importanța pe care PNL Giurgiu o acordă învățământului!”

Nominalizat pe primul loc în lista candidaților PNL la Consiliul Județean, profesorul Ion Ghimpețeanu este un nume cunoscut în Giurgiu.

Cu o îndelungată carieră didactică, acesta conduce, de câțiva ani, destinele învățământului giurgiuvean, fiind inspector școlar general.

Activitatea sa politică este, de asemenea, una intensă, acesta fiind, de altfel, și motivul pentru care conducerea PNL Giurgiu a decis ca lista de consilieri județeni să fie deschisă de profesorul Ghimpețeanu.

La depunerea dosarelor de candidatură, Ion Ghimpețeanu declara că încrederea pe care i-a acordat-o președintele Dan Motreanu, nominalizându-l cap de listă, demonstrează susținerea pe care liderul liberal o acordă sistemului de învățământ.

”Așa cum reiese din declarația domnului președinte Dan Motreanu, educația reprezintă principalul pilon important în dezvoltarea județului Giurgiu, aspect care se regăsește și în țintele strategice din Proiectul de Dezvoltare Instituțională al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

Această nominalizare mă onorează și totodată mă responsabilizează să continui eforturile în calitate de consilier județean, pentru îmbunătățirea calității educației și pentru a susține dezvoltarea competențelor elevilor, necesare obținerii unor rezultate școlare remarcabile, prin programe inovatoare, sprijin constant și orientare strategică.

Este o recunoaștere a activității mele, în calitate de inspector școlar general, alături de o echipă de inspectori școlari profesioniști și de directorii unităților școlare de învățământ din județul nostru” – spune profesorul Ion Ghimpețeanu.

Acesta menționează și o serie de proiecte importante implementate, în ultima perioadă, în învățământul giurgiuvean: proiecte Erasmus+, proiecte prin Programul Operațional Capital Uman, proiecte POCU/987/6/26 “Educație nonformală în sistem outdoor-Regiuni mai puțin dezvoltate”, proiecte din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, finanțate prin Componenta C15-Educație (PNRAS1-27 unități de învățământ; PNRAS2-26 unități de învățământ), în cadrul Programului Național Masă Sănătoasă au fost incluse 25 de unități de învățământ.

Prin aceste proiecte am urmărit ca elevii să beneficieze de programe educaționale prin care să le crească motivația și performanțele școlare, profesorii să aibă oportunități cât mai diverse pentru dezvoltare profesională, iar riscurile și cazurile de abandon școlar să se reducă cât mai mult posibil.

Cea mai mare realizare pentru tinerii din județul nostru este câștigarea și semnarea contractului de finanțare aferent proiectului ce vizează construirea unui campus profesional cu învățământ dual, care va asigura educația și formarea profesională de calitate a elevilor, în vederea obținerii unei calificări și apoi a unui loc de muncă stabil și bine plătit”, menționează inspectorul școlar general.

Toate aceste eforturi nu au rămas fără rezultat: după mulți ani în care era ultimul (sau printre ultimele) județ din țară, Giurgiu a reușit să devanseze județe bine cotate în ierarhia națională, cu procente de promovabilitate din ce în ce mai bune: Evaluare Națională – 70,05%; Bacalaureat – 65,3%.

Revenind la activitatea politică și la viitorul său în calitate de consilier județean, Ion Ghimpețeanu a declarat:

Consider că Toma Petcu este cel mai bun candidat pentru președinția Consiliului Județean, are o bogată experiență administrativă și politică, notorietate și încrederea cetățenilor, demonstrând că este un bun liant în relația cu forurile de unde vin fondurile cele mai importante, necesare dezvoltării județului Giurgiu.

De asemenea, doresc să-i mulțumesc domnului senator Toma Petcu, viitorul președinte al Consiliului Județean Giurgiu, pentru încrederea acordată și susținerea necondiționată, sperând că eforturile noastre conjugate din cadrul Consiliului Județean, să aibă un impact pozitiv asupra viitorului educației în județul Giurgiu.

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.