Programul ȘCOALA ALTFEL: Pompierii din Giurgiu și Bolintin Deal le-au arătat elevilor mai multor școli din Municipiu și județul Giurgiu, cum să reacționeze în situații limită!

Programul ȘCOALA ALTFEL: Pompierii din Giurgiu și Bolintin Deal le-au arătat elevilor mai multor școli din Municipiu și județul Giurgiu, cum să reacționeze în situații limită!

Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal și-au deschis ieri și astăzi porțile pentru elevi, în cadrul Programului “Școala Altfel”.

Atât cadrele didactice, cât și copiii și-au dorit să petreacă timpul alături de pompieri pentru a afla mai multe informații despre misiunile salvatorilor, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Ce facem în caz de incendiu sau cutremur? Cum să fim în siguranță atunci când mergem la scăldat? sunt întrebări la care copiii au primit răspuns, arătând că sunt receptivi și precauți, în același timp.

Elevii au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele de stingere a incendiilor, să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative.

La Giurgiu, autospeciala șenilată, folosită de pompieri la intervenții pe drumuri greu accesibile și teren accidentat, în locuri înzăpezite și în condiții meteo extreme, a fost un punct de atracție. La fel și autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime și cea a scafandrilor.

Folosind un manechin, un paramedic SMURD le-a arătat elevilor cum să execute corect manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa. Ei au aflat și ce trebuie să facă dacă observă un coleg care se îneacă atunci când mănâncă, astfel încât să poată respira fără probleme.

La Bolintin Deal, copiii prezenți au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

(Sursa: ISU Giurgiu)

Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal și-au deschis ieri și astăzi porțile pentru elevi, în cadrul Programului “Școala Altfel”. Atât cadrele didactice, cât și copiii și-au dorit să petreacă timpul alături de pompieri pentru a afla mai multe informații despre misiunile salvatorilor, dar și sfaturi referitoare la modul în care trebuie să se comporte […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/programul-scoala-altfel-pompierii-din-giurgiu-si-bolintin-deal-le-au-aratat-elevilor-mai-multor-scoli-din-municipiu-si-judetul-giurgiu-cum-sa-reactioneze-in-situatii-limita/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=programul-scoala-altfel-pompierii-din-giurgiu-si-bolintin-deal-le-au-aratat-elevilor-mai-multor-scoli-din-municipiu-si-judetul-giurgiu-cum-sa-reactioneze-in-situatii-limita
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 15 martie 2023 16:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.