Proiectile găsite în două localități din județul Giurgiu

Proiectile găsite în două localități din județul Giurgiu

Ogiva (n.n- partea anterioară a unui proiectil de artilerie, a unei bombe sau a unei rachete, având formă aerodinamică) unui proiectil exploziv de calibrul 120 mm, echipată cu sistemul de inițiere și o grenadă de mână defensivă au fost descoperite, miercuri,  în vecinătatea a două localități din județul Giurgiu.

Ogiva a fost găsită în apropierea Târgului din localitatea Călugăreni de către un bărbat care  căuta obiecte vechi, folosind un detector de metale.

Acesta și-a dat seama că obiectul detectat poate face parte dintr-un element de muniție și a cerut de urgență ajutorul autorităților.

Cea de-a doua descoperire a fost făcută în localitatea Bolintin Vale, pe malul râului Sabar. Un bărbat care se plimba prin zonă o observat grenada și a sunat la 112.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului pentru cercetarea, detectarea și identificarea obiectelor respective. Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate.

Sursa: ISU Giurgiu

Articolul Proiectile găsite în două localități din județul Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Ogiva (n.n- partea anterioară a unui proiectil de artilerie, a unei bombe sau a unei rachete, având formă aerodinamică) unui proiectil exploziv de calibrul 120 mm, echipată cu sistemul de inițiere și o grenadă de mână defensivă au fost descoperite, miercuri,  în vecinătatea a două localități din județul Giurgiu. Ogiva a fost găsită în apropierea […]

Articolul Proiectile găsite în două localități din județul Giurgiu apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/proiectile-gasite-in-doua-localitati-din-judetul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 octombrie 2023 19:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.