Protest al fermierilor bulgari pe Podul Giurgiu-Ruse

Protest al fermierilor bulgari pe Podul Giurgiu-Ruse

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele publicate de Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale, începând cu data de 6 februarie se vor desfăşura acţiuni de protest, în intervalul orar 10,00 – 12,00, prin blocarea drumurilor principale şi a punctelor de frontieră din această ţară.

Astfel, în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spaţii pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu – Ruse), Podul Dunării II (Calafat – Vidin), localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.

Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu – Ruse, PTF Vidin – Calafat, PTF Silistra – Ostrov Călăraşi, PTF Kardam – Negru Vodă şi PTF Durankulak – Vama Veche.

De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.

MAE le recomandă cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia de la punctele de frontieră aflate la graniţa comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele publicate de Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale, începând…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/protest-al-fermierilor-bulgari-pe-podul-giurgiu-ruse/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 6 februarie 2024 10:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.