Proteste violente în Franța împotriva certificatului verde. Gaze lacrimogene, în manifestanți, la Paris

Câteva mii de persoane au participat la proteste în Franța, acestea transformându-se în unele violente, ca urmare a tensiunilor tot mai ridicate dintre manifestanți și forțele de ordine. Cetățenii care au protestat la Paris împotriva certificatului verde au fost tratați cu gaze lacrimogene de către cei care trebuiau să asigure ordinea și liniștea publică. Situația continuă să fie una tensionată, pe fondul declarațiilor recente ale președintelui Emmanuel Macron.

Mii de cetățeni participă la proteste împotriva certificatului verde, în Franța

Mai multe proteste au izbucnit recent în Franța după ce președintele Emmanuel Macron a făcut declarații neașteptate cu privire la persoanele nevaccinate. Liderul francez i-a catalogat pe nevaccinați drept „iresponsabili”, punctând faptul că aceștia sunt niște cetățeni pe care „s-a angajat să îi calce pe nervi până la capăt”. Politica sanitară impusă de președintele Macron nu a fost apreciată de unii francezi, care au ieșit în stradă.

Liderul francez a început să transmită măsuri tot mai dure în contextul noului val al pandemiei, multe activități precum ieșirile la terase, baruri sau restaurante fiind permise doar în baza certificatului verde Covid. Pentru că se opun noilor politici sanitare, mii de persoane au ales să iasă în stradă, cea mai mare manifestație fiind așteptată la Paris, aceasta fiind încurajată de fostul vicepreședinte al Frontului Național, Florian Philippot.

Francezii au ieșit în stradă în mai multe orașe ale țării

Violențe în timpul manifestațiilor. S-a dat cu gaze lacrimogene

Din păcate, protestele din Franța s-au transformat în unele violente, după ce forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene asupra manifestanților. Situația este tensionată în mai multe orașe importante ale statului francez. Protestatarii scandează lozinci la Toulouse, împotriva deciziilor președintelui Macron, pe mai multe străzi ale orașului izbucnind altercații între manifestanți și forțele de ordine.

„Incidente au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris. Au fost folosite gaze lacrimogene”, a confirmat Le Parisien.

De asemenea, aproximativ 2.000 de manifestanţi s-au adunat în Vieux-Port, Marsilia, înainte de a porni în marș prin oraș. Și la Montpellier, protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au încercat să urce pe porţile clădirii. Cu toate acestea, forţele de securitate au reușit să evacueze piaţa cu ajutorul gazelor lacrimogene.

[embedded content]

Franța se confruntă cu un număr ridicat de îmbolnăviri de Covid-19

Deși mulți cetățeni francezi se arată nemulțumiți de restricțiile impuse de liderul Emmanuel Macron, ei considerând că le sunt încălcate drepturile și libertățile, aplicând un tratament inegal pentru cetățeni, situația epidemiologică din Franța continuă să ridice îngrijorări.

Vineri, pentru a doua oară în această săptămână, francezii au raportat peste 300.000 de cazuri noi de Covid-19. De asemenea, numărul persoanelor care necesită spitalizare și internare în secțiile ATI este și el în creștere în ultima perioadă, și pe fondul răspândirii tulpinii Omicron, considerată o variantă mai contagioasă decât Delta.

În plus, sistemul medical este din nou sub presiune. Unele dintre spitalele din regiunea franceză au raportat că peste 85% dintre cazurile de Covid-19 de la terapie intensivă sunt ale persoanelor nevaccinate. Cu toate acestea, în Franța, peste 90% dintre cetățenii cu vârsta de peste 12 ani, eligibili pentru vaccinare, s-au imunizat.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.