Protestele fermierilor din Bulgaria au dat rezultate: țara vecină a oprit importurile de floarea soarelui din Ucraina

Protestele fermierilor din Bulgaria au dat rezultate: țara vecină a oprit importurile de floarea soarelui din Ucraina

Fermierii bulgari au câștigat: Bulgaria suspendă importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina

Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina, după protestele fermierilor, a anunţat miercuri premierul Nikolai Denkov, dând asigurări că va sprijini producţia agricultorilor locali, transmite DPA, informează Agerpres.

Iliya Prodanov, reprezentant al fermierilor care au început luni protestele, a confirmat la postul de televiziune bTV că marţi seara s-a ajuns la un acord cu Executivul de la Sofia.

Importul de seminţe din Ucraina va fi oprit până când cele două ţări ajung la un acord privind cotele de import corespunzătoare.

Context

Producătorii de cereale din Bulgaria au cerut şi interzicerea importurilor de grâu, porumb şi rapiţă din Ucraina, deoarece se tem de concurenţa neloială din Ucraina.

Un acord între Bulgaria şi Ucraina va trebui să aştepte până după planificata întâlnire pe probleme agricole între Comisia Europeană şi Ucraina. (stiripesurse.ro)

 

Fermierii bulgari au câștigat: Bulgaria suspendă importul de seminţe de floarea soarelui din Ucraina Guvernul Bulgariei a fost de acord să oprească temporar


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/protestele-fermierilor-din-bulgaria-au-dat-rezultate-tara-vecina-a-oprit-importurile-de-floarea-soarelui-din-ucraina/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 20 septembrie 2023 17:32

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.