Provocat de o locuitoare din satul Bîcu, Primarul localității Joița, Constantin Tănase, invită la Primărie orice locuitor al comunei ce dorește să afle totul despre proiectele finalizate sau aflate în curs de realizare!

Provocat de o locuitoare din satul Bîcu, Primarul localității Joița, Constantin Tănase, invită la Primărie orice locuitor al comunei ce dorește să afle totul despre proiectele finalizate sau aflate în curs de realizare!

Primim la redacție!

Recent o  cititoare ne-a sesizat asupra faptului că în satul Bîcu, comuna Joița, județul Giurgiu, s-ar trăi ca în urmă cu 100 de ani.

Femeia  reclama  totodată  prezența câinilor agresivi, care  fac imposibil uneori, pentru  cetățenii comunei, mersul  liniștit pe jos.

Ea se mai plângea că  are un bebeluș cu care nu poate ieși la plimbare  afară din curte din cauza maidanezilor și că  cei care dețin autoturisme le folosesc deseori ca să ajungă  până la  magazinul din colț pentru a se simți în siguranță.

 Doamna mai scria că acest sat nu este racordat la  apă curentă și că nu ar avea nici  canalizare.

Evident că ne-am gândit  dacă proiectele europene sau cele pe „Anghel Saligny” nu au putut schimba nimic în acest loc după cum l-a descris autoarea sesizării.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost acela de a verifica site-ul Primăriei, care deși nu are toate informațiile, este un site extrem de elaborat,  funcțional și transparent.

Ulterior  l-am sunat pe primarul comunei Joița, Constantin Tănase ( un om așezat, ce a dovedit, de fiecare dată atunci când a fost solicitat, extrem de multă înțelegere și transparență), pentru a-i aduce la cunoștință sesizările locuitoarei, dorind mai întâi de toate să aflăm cât de reală este știrea cu  câinii agresivi ce ar împiedica lumea să circule pe străzi.

Primăria are contract cu o firmă care adună câinii de pe domeniul public, îi sterilizează  și implicit îi tratează, dacă se impune acest lucru, apoi le dă drumul, neputând să îi țină și nici să îi adăpostească – ne spunea primarul comunei Joița, Constantin Tănase.

Ani de zile am dus câinii la un Adăpost, însă problema este că fiind aproape de București, anumiți cetățeni vin cu dubele pe timpul nopții și  abandonează câinii, dându-le drumul la noi…

Evident că din Autostradă, câinii vin în comună, mai ales că mulți cetățeni îi hrănesc. Locatarii comunei, care au câini, sunt oameni de bună credință, își țin căinii în gospodăria  dumnealor, au grijă de ei.

Rugat să ne vorbească despre  evoluția din ultima vreme a localității pe care o gestionează, primarul Tănase ne-a spus:

 Comuna a cunoscut o creștere a numărului de locuitori, discutând în procente, cam de 150%!  Suntem pe primul loc la creștere,  dar nu este vorba de o creștere demografică,  datorată nașterilor , ci a mutării unor  cetățeni din București, cât și din alte zone limitrofe, în comuna noastră.  Evident că sosiți de la oraș, au crescut și pretențiile acestora, dar încercăm să rezolvăm toate problemele și să fie mulțumiți.

În privința informației legate de inexistența racordării la apă, ea este nejustificată, întrucât chiar există apă curentă, avem un contract pe care îl putem pune la dispoziție oricui.

În ceea ce privește Canalizarea, există un proiect pe PNRR, al cărui contract se semnează acum. Apa este trasă, am concesionat serviciul…  La licitație a participat una dintre cele mai puternice firme  pe acest domeniu. Este adevărat că avem ”ApaNova„, pe teritoriul comunei. Aceștia captează apa din Dâmbovița, o tratează și o introduc în sistem, pentru alimentarea Bucureștiului, iar noi vom lua la rândul nostru apă tot din această rețea.

Oamenii au început să se racordeze, având contracte de concesiune – ne mai spunea primarul Constantin Tănase.

Doamna care a semnalat toate aceste probleme  este invitată și așteptată la Primărie…De fapt, oricine este așteptat cu drag, existând permanent dorința de a soluționa problemele cetățenilor, căci doar pentru ei  vrem să realizăm toate aceste proiecte .

      Însă uneori, apar și mici probleme, în sensul că cei care au cumpărat terenurile, le-au luat de la un investitor care a parcelat să zicem 5.000 mp, a construit case și ulterior le-a vândut. Cetățenii, după ce le-au cumpărat vin la Primărie, reclamând că nu este drumul bun, însă dumnealor trebuie să înțeleagă că au cumpărat casa și cota parte drum de servitute, care nu este drumul Primăriei, iar noi nu putem face investiții până ce acel drum nu va fi al Primăriei.

Înainte de încheia dialogul telefonic, primarul comunei Joița a ținut să ne mai spună:

Reiterez rugămintea către doamna ce va oferit informațiile,  de a se prezenta la Primărie unde îi vom pune la dispoziție toate documentele și proiectele de care v-am amintit, pentru a se asigura de toată disponibilitatea și înțelegerea noastră, de tot efortul pe care îl depunem pentru ca cetățenii acestei localități să fie mulțumiți și să se bucure de un confort cât mai mare!

 (Jurnal)

 

Articolul Provocat de o locuitoare din satul Bîcu, Primarul localității Joița, Constantin Tănase, invită la Primărie orice locuitor al comunei ce dorește să afle totul despre proiectele finalizate sau aflate în curs de realizare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Primim la redacție! Recent o  cititoare ne-a sesizat asupra faptului că în satul Bîcu, comuna Joița, județul Giurgiu, s-ar trăi ca în urmă cu 100 de ani. Femeia  reclama  totodată  prezența câinilor agresivi, care  fac imposibil uneori, pentru  cetățenii comunei, mersul  liniștit pe jos. Ea se mai plângea că  are un bebeluș cu care nu […]

Articolul Provocat de o locuitoare din satul Bîcu, Primarul localității Joița, Constantin Tănase, invită la Primărie orice locuitor al comunei ce dorește să afle totul despre proiectele finalizate sau aflate în curs de realizare! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/provocat-de-o-locuitoare-din-satul-bicu-primarul-localitatii-joita-constantin-tanase-invita-la-primarie-orice-locuitor-al-comunei-ce-doreste-sa-afle-totul-despre-proiectele-finalizate-sau-aflate-in/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 februarie 2024 00:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.