PSD GiurgiuCristina Elena DinuAm participat astăzi, alături de colegii mei parlamentari, la conferința de presă a #PSD Giurgiu . …

PSD GiurgiuEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând josEste posibil ca imaginea să conţină: 2 persoaneEste posibil ca imaginea să conţină: 2 persoaneEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „vizIuIe dezvoltare respe echitate respect echip unitate bunăstare”Cristina Elena Dinu

Am participat astăzi, alături de colegii mei parlamentari, la conferința de presă a #PSD Giurgiu .
Principalul subiect abordat astăzi a fost #campania de vacci…nare anti-Covid 19, care merge din inerție nu din bună organizare.
Această campanie de vaccinare este doar o #paradă de imagine pentru toate autorităţile publice, începând cu miniştri şi terminând cu prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene ,etc.
Pentru că, în fapt, nu se întâmplă mai nimic. Iar la #Giurgiu, cu atât mai puţin. Din cele 11 centre de vaccinare anunţate într-un comunicat al Prefecturii, pe 5 ianuarie, în acest moment, există teoretic doar unul singur, cel de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Cel de la Bolintin Vale, unde doamna prefect si-a facut fotografii (fiind mai aproape de casă…), nu apare nici în comunicatul Prefecturii, dar nici pe platforma #Rovaccinare.
Ce se întâmplă însă cu #celelalte centre? De la un post național de televiziune am aflat că într-unul, cel de la Roata, muncitorii făceau grătare iar medicul de familie nu ştia nimic de existență lui.
De altfel, mai mulţi #medici de familie cu care am vorbit mi-au spus că nu ştiu cum şi unde se va desfăşura campania menţionată!
#Primarii pe de altă parte, nu ştiu de unde să ia banii ca să amenajeze centrele de vaccinare.
#Cine plăteşte, de fapt, înfiinţarea centrelor? #Cine va plăti personalul medical care va desfăşura activitatea de vaccinare?
#Ministerul Sănătăţii, iniţial, a pasat responsabilitatea aceasta către autorităţile locale. Apoi, ministrul s-a răzgândit şi a afirmat că fondurile ar veni parte din programe europene, parte de la Ministerul Dezvoltării.
Numai că, #ministrul Dezvoltării a declarat, la rândul său, că acești bani nu există în bugetul ministerului său.
Deci, se pare că această #cheltuială va fi aruncată tot în spatele autorităţilor locale!
A doua etapă de vaccinare începe pe 15 ianuarie si nimeni nu ştie sigur nimic.
La #Prefectura Giurgiu nu este nimeni în stare să iasă şi să ne spună ce se întâmplă, cum se întâmplă, când se întâmplă, câţi s-au vaccinat până acum şi aşa mai departe?!
Părerea mea este că nu este momentul să lăsăm sănătatea pe mâna unora care nu se pricep la domeniu!
De comunicare ce să mai zic!!!!

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.