PSD GiurgiuDragos UdvuleanuLegea Plafonării – vot decisiv în Camera Deputaților. Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din…

PSD GiurgiuDragos Udvuleanu

Legea Plafonării – vot decisiv în Camera Deputaților. Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din Opoziție, a reușit să impună cu succes atât plafonarea, …ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice – spitale, școli, așezăminte sociale, etc – dar și a IMM-urilor.

▪️ Guvernul Cîțu a fost silit să admită plafonarea prețurilor la energie! Spre deosebire de Cîțu și PNL care respingeau categoric plafonarea, PSD a pledat insistent, încă din vară, pentru această soluție, adoptată inclusiv în țări ale UE.

▪️În varianta legii inițiate de guvernul Cîțu plafonarea NU e la nivelul pe care-l propunea PSD, dar este totuși o plafonare care blochează scumpirile nestăvilite și continue ale gazelor și electricității.

▪️ PSD a strâns aproape 500.000 de semnături dîn întreaga țară în favoarea plafonării și le-a adus la dezbaterile din plen, reușind să impună ca plafonarea și compensarea să se aplice nu doar consumatorilor casnici, ci și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor, cu efecte benefice generale:
▪️ Bugetele administrațiilor locale vor putea, pe cât posibil, să facă față cheltuielilor cu facturile pentru încălzire și apă caldă, se îndepărtează spectrul opririi complete a termoficării!
▪️ Oamenii, instituțiile și firmele vor avea, pe durata iernii, căldură și electricitate la prețuri mai suportabile;
▪️ Spitalele – deja solicitate la maximum – scapă și ele de perpectiva criminală de a li se tăia curentul electric și/sau gazele pentru neplată;
▪️ Școlile, grădinițele, așezămintele sociale, de asemenea, prin includerea în schema de plafonare/compensare își vor putea achita facturile și vor putea traversa iarna în condiții relativ normale;
▪️ Introducerea IMM în categoriile eligibile pentru plafonare/compensare energie le menține în piață și astfel se evită, pe cât posibil, dezastrul falimentelor și al concedierilor.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.