PSD GiurgiuRobert CazanciucSunt giurgiuvenii în siguranță în spital? Problema siguranței în spitalele din România devine din ce în…

PSD GiurgiuAr putea fi o imagine cu în aer liberRobert Cazanciuc

Sunt giurgiuvenii în siguranță în spital?

Problema siguranței în spitalele din România devine din ce în ce mai acută și necesită o rezolvare rapidă. În ultimele… luni, 7 incendii au avut loc în spitalele din România, ceea ce indică o problemă de natură sistemică.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu este cea mai importantă unitate sanitară a judetului Giurgiu și se afla in acest moment în procedura de acreditare de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).
Acreditarea confirmă că o unitate dispune de resursele și de competențele profesionale necesare pentru a acorda îngrijiri medicale în specialitățile pe care le are în structură, respectând siguranța pacientului și a angajaților săi.

A găsit cumva administrația liberală de la Giurgiu o persoană capabilă să reacrediteze Spitalul Județean de Urgență sau acesta se va afla într-un proces perpetuu de reacreditare? Acest statut reprezintă, de multe ori, o modalitate prin care se ascunde gunoiul sub preș, în fapt el nespunându-ne mai nimic despre situția reală existentă.

Ca să facem o comparație, Spitalul Matei Bals, unde recent s-a petrecut incediul soldat cu 9 persoane decedate, figurează in categoria II de siguranță, în condițiile în care din păcate niciun spital din țară nu se află în prima categorie.

Pentru ca giurgiuvenii să știe cât de sigur este spitalul în care se tratează, solicit autorităților județene, în adminstrarea cărora se află spitalul, să depună toate eforturile pentru ca acest spital vital pentru sistemul sanitar giurgiuvean să fie reacreditat de ANMCS!

Este necesar să știm unde ne aflăm pentru a ști ce avem de făcut în continuare.

Vezi harta interactivă a acreditărilor https://anmcs.gov.ro/web/harta-acreditarii/
Vezi site-ul SJU Giurgiu https://www.spitalgiurgiu.ro/index…/…/acreditari-certificari

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.