Rafila îl ironizează pe Nicuşor Dan, care a declarat că nu s-a vaccinat: „Întrebarea este: care medic trebuia să-i recomande, cel de familie sau pediatrul?”

Alexandru Rafila l-a ironizat pe Nicuşor Dan, care a avut Covid în luna mai, întrebându-se de la care medic aşteaptă primarul general recomandarea, având în vedere că vaccinul este recomandat persoanelor peste 12 ani, astfel încât ar putea fi vorba şi despre medicul pediatru.

„Am înţeles că nu s-a vaccinat încă pentru că nu a întrebat medicul sau medicul până acum, timp de 8 luni, nu i-a spus dacă ar trebui sau nu să se vaccineze. Întrebarea mea este care medic: medicul de familie sau medicul pediatru? Cu toate că e un vaccin care se poate administra de la 12 ani … cine trebuia să îi recomande vaccinarea domnului primar?”, a spus, marţi seară, Alexandru Rafila la Aleph News.

Alexandru Rafila: „Mi se pare făţărnicie. Genul de exemple care compromit campania de vaccinare”

În opinia lui Rafila, este vorba despre „făţărnicie”, deoarece în discuţie apare o persoană publică şi ar trebui să fie exemplu pentru comunitatea pe care o conduce: „discutăm de 8 luni despre vaccinare şi aflăm că, de fapt, noi nu ne-am vaccinat pentru că încă nu ne-a spus medicul. Mi se pare că exact genul ăsta de exemple compromit campania de vaccinare”.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, însă a trecut prin boală. A spus că va lua decizia să se vaccineze atunci când medicul îi va spune că este bine să o facă.

„Nu am spus public pentru că nu am vrut să parazitez dezbaterea publică cu asta. După cum bine ştiţi, am fost în izolare în luna mai. Am fost izolare pentru că fiica mea a fost infectată, apoi m-am infectat şi eu, deci am avut coronavirus. O să fac vaccinarea după ce medicul îmi va spune că este bine să o fac”, a declarat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Deputatul Daniel Ghiţă cere testarea demnitarilor pentru a vedea dacă au consumat droguri sau alcool. „România trebuie condusă de oameni lucizi, în deplinătatea facultăţilor mintale”

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.