Reacţia Electrica Furnizare la factura de 27.808 de lei primită de un client: „Anomalie la facturare şi în sistemul informatic”

Suma de 27.808 de lei trebuia achitată până pe 9 septembrie pentru un consum de 39.313 kwh, care ar fi fost realizat în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021.
”Împreună. De peste 120 de ani…Şi facturile cred ca tot de-atunci se adună. Care este reacţia social acceptată când primeşti o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?”, a fost reacţia familiei din Alba Iulia când a văzut, sâmbătă, factura
Furnizorul susţine că este vorba despre o anomalie pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză fiind transmisă automat, în mod eronat.
”Electrica Furnizare informează cu privire la cazul clientului din Alba Iulia, care a primit o factură în valoare de 27.808,13 lei, ca urmare a unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic.
Electrica Furnizare precizează că factura menţionată în cadrul articolelor de presă este o factură cu caracter de regularizare, emisă în baza citirii efectuate de către operatorul de distribuţie zonal. Din cauza unei anomalii pe lanţul de facturare şi în sistemul informatic, factura în cauză a fost transmisă automat, în mod eronat, către client.
Compania Electrica Furnizare a luat decizia de a storna factura până la clarificarea modului de funcţionare a întregului lanţ de facturare, inclusiv a contorului de la locul de consum în cauză”, se precizează în comnicatul Electrica, transmis luni, 30 august 2021.
O reacţie a venit şi din partea ANRE. „Orice client care are nelămuriri privind o factură trebuie să se adreseze furnizorului, iar în maximum 15 zile să primească răspuns. Am aplicat amenzi pentru nerespectarea termenului de 15 zile şi vom continua să facem asta”, a spus vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, la Digi24.
Potrivit acestuia, consumatorul din Alba poate să facă o sesizare la ANRE pentru a se face verificări. „Sunt absolut convins că este o greşeală de citire, de sistem al furnizorului sau al distribuitorului. E relativ uşor pentru companii să aibă un sistem pentru verificare. Trebuie să fie preocuparea fiecărui furnizor să fie atent la aceste detalii. Nu putem să îi obligăm să folosească aceste mijloace tehnice, dar e recomandat.
În 8 luni, am constatat că sunt clienţi care sunt sensibili la factură şi urmăresc atent ce este în spatele valorii şi unii care ani de zile nu se uit pe factură, ci doar plătesc. Recomandarea noastră e să citească lunar contorul, să verifice că e facturată aceeaşi valoare pe care a comunicat-o prin telefon, sau să încheie o convenţie de consum cu furnizorul. ANRE nu poate să urmărească facturile lunare a 9 milioane de clienţi, e imposibil”, a spus vicepreşedintele ANRE.

Vă mai recomandăm:

 

 

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.