Record deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni și a investițiilor asumate

Record deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni și a investițiilor asumate

Proiectul Ministerului Transporturilor privind achiziţia a 62 de trenuri electrice noi şi moderne a primit aprobare pentru finanțare europeană din Fondul de Modernizare.

Valoarea acestuia se ridică la 470 de milioane de euro și completează RECORDUL deținut de Ministerul Transporturilor în privința absorbției banilor europeni, dar și în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate, într-un ritm fără precedent. Acest fapt a impus, în mai multe rânduri, suplimentarea fondurilor alocate. Un  bun exemplu fiind  cazul contractului pentru redeschiderea circulației feroviarie pe podul de la Grădiștea, a carui valoare a fost  majorată cu 18,6 milioane de lei, până la 571,91 de milioane de lei.

 

62 de noi trenuri electrice, moderne vor circula în curând  pe 11 rute majore.
Proiectul Ministerului Transporturilor privind achiziţia acestora  a primit deja aprobare pentru finanțare europeană din Fondul de Modernizare.
Derularea sa prin Banca Europeană de Investiţii,  asigură o viteză mare de implementare, iar valoarea acestuia se ridică la 470 de milioane de euro.
Milioane de călători români se vor bucura de îmbunătățirea standardului de călătorie pe calea ferată. Creșterea frecvenței de utilizare a trenurilor va reduce semnificativ emisiile de bioxid de carbon.
Ministerul Transporturilor bifează astfel un nou record în privința absorbției banilor europeni, dar și în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor asumate, într-un ritm alert . A fost nevoie în mai multe rânduri de suplimentarea fondurilor alocate pentru a ține pasul cu ritmul alert al lucrărilor.
Și pentru pentru redeschiderea circulației feroviarie pe podul de la Grădiștea a fost alocată  o suplimentare de 3,3%. Majorarea se adaugă altora efectuate de-a lungul derulării contractului pentru modernizarea liniei CF București Nord – Jilava-Giurgiu Nord-Giurgiu Nord Frontieră”, Lot 1: ˮRedeschiderea circulației feroviare pe pod peste râul Argeș, între Vidra și Comanaˮ, care era inițial în valoare de 472 de milioane de lei, potrivit datelor din SEAP.
Lucrările la secțiunea liniei de cale ferată București – Giurgiu au termen de finalizare luna decembrie a acestui an.
                                                                                                   

Proiectul Ministerului Transporturilor privind achiziţia a 62 de trenuri electrice noi şi moderne a primit aprobare pentru finanțare europeană din Fondul de Modernizare. Valoarea acestuia se ridică la 470 de…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/record-detinut-de-ministerul-transporturilor-in-privinta-absorbtiei-banilor-europeni-si-a-investitiilor-asumate/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 17 octombrie 2023 19:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.