S-a stins din viață prof. TASE ANGHELESCU, cel mai reprezentativ profesor de educație fizică al Colegiului „Ion Maiorescu”!

S-a stins din viață prof. TASE ANGHELESCU, cel mai reprezentativ profesor de educație fizică al Colegiului „Ion Maiorescu”!

Societatea Profesorilor de Educație Fizică și Sport – filiala Giurgiu aduce la cunoștința foștilor colegi, elevi, prietenilor, cunoscuților, tuturor celor ce l-au cunoscut pe profesorul Tase ANGHELESCU, că acesta a decedat, cu o săptămână în urmă (sâmbătă) în orașul Baia Mare, unde a și fost îngropat.

Tase Anghelescu a fost un profesor cu o puternică personalitate, fiind, fără tăgadă, cel mai valoros și mai reprezentativ profesor de educație fizică a Colegiului „Ion Maiorescu”.

Între anii 1965-2000, profesorul Anghelescu a format și antrenat prima echipă de baschet de fete care a promovat în divizia școlară Națională. Un eveniment unic în țară, mai ales prin faptul  că a antrenat în condiții total improprii, la o școală ( Șc. Generală nr. 7), ce nu avea decât un singur coș, pe un teren subdimensionat.

Așa se face că meciurile ce ar fi trebuit  disputate acasă, la Giurgiu, se disputau în deplasare, la București, caz unic în sportul românesc, la acea vreme.

Profesorul Anghelescu s-a bucurat de o promovare valorică profesională, maximă, având gradul I…

El a fost, pe rând, inspector școlar de specialitate la IȘJ Giurgiu, profesor asociat la IEFS- București, antrenor al echipei RAPID…

În toată cariera sa a contribuit major, ca specialist în domeniul său , dar și ca pedagog.

Muncitor, un foarte bun coleg, Tase Anghelescu este probabil un ultim descendent al marilor și valoroșilor profesoridin ani 1955-1962.

Era un model pentru elevi, și sportivi, un om demn de urmat. Din această cauză ( și nu numai), a avut o sumedenie de absolvenți ce au ales să devină profesori de sport sau antrenori, formând totodată Oameni, cu ”O” mare!

Profesorul Tase Anghelescu a fost în același timp un exemplu de familist, de tată și de bunic grijuliu…

În memoria acestuia, pentru meritele remarcabile obținute în carieră cât și pentru a rămâne în amintirea generațiilor tinere, sala de baschet a orașului, de care din păcate nu a avut parte,  ar trebui să-i poarte numele.

Dumnezeu să-l odihnească! Transmitem compasiunea și condoleanțele noastre întregii familii! 

Prof. Virgil CÎINARU – Președinte Societatea

Profesorilor de Educație Fizică și Sport- filiala Giurgiu


Duminică, 11 februarie, 2024, ora 10.30 la Biserica ”Buna Vestire„ (Grecească) din centrul Municipiului Giurgiu, colegii, foștii elevi, prieteni, cunoștințe ale celui decedat, sunt invitați la o slujbă de pomenire a profesorului TASE ANGHELESCU. 

Articolul S-a stins din viață prof. TASE ANGHELESCU, cel mai reprezentativ profesor de educație fizică al Colegiului „Ion Maiorescu”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Societatea Profesorilor de Educație Fizică și Sport – filiala Giurgiu aduce la cunoștința foștilor colegi, elevi, prietenilor, cunoscuților, tuturor celor ce l-au cunoscut pe profesorul Tase ANGHELESCU, că acesta a decedat, cu o săptămână în urmă (sâmbătă) în orașul Baia Mare, unde a și fost îngropat. Tase Anghelescu a fost un profesor cu o puternică […]

Articolul S-a stins din viață prof. TASE ANGHELESCU, cel mai reprezentativ profesor de educație fizică al Colegiului „Ion Maiorescu”! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/s-a-stins-din-viata-prof-tase-anghelescu-cel-mai-reprezentativ-profesor-de-educatie-fizica-al-colegiului-ion-maiorescu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 5 februarie 2024 14:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.