Salt major pentru județul Giurgiu, la Evaluarea Națională

Salt major pentru județul Giurgiu, la Evaluarea Națională

75,2% dintre elevii din Giurgiu care au dat Evaluarea Națională au obținut medii peste 5, ceea ce situează județul nostru pe locul 14 la nivel național. Astfel,județul Giurgiu a depășit media națională în privința notelor peste 5, medie care este de 74,4%. Pentru giurgiuvenii obișnuiți să afle ca la examenele scolare Giurgiu se situa de multți ani în coada clasamentului , aceasta este o surpriză plăcută.
În  2020,  județul Giurgiu era pe ultimul loc la nivel național în ceea ce privește procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională – 60,3%. Anul trecut, 70,5% din elevii din județul Giurgiu au luat medii peste 5 la Evaluarea Națională.
”Acest succes reflectă efortul și determinarea elevilor, profesionalismul profesorilor, sprijinul părinților și angajamentul autorităților locale de a investi în educație. Administrația liberală din județul Giurgiu crede în puterea educației de a transforma vieți și acționează pentru a face această transformare posibilă.” a scris eurodeputatul DanMotreanu , președinte PNL Giurgiu, pe pagina sa de facebook https://www.facebook.com/danstefan.motreanu
 Conform postării sale,  30 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în Programul Național „Masă Sănătoasă”. În momentul în care PNL Giurgiu a preluat administrația județului, nicio școală din județ nu era inclusă în programul ”Masă Caldă”. Pe de altă parte, 53 de unități de învățământ din județul Giurgiu sunt incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat din fonduri UE.
 În Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, finanțat din fonduri UE. Tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor învăța aici meserii solicitate pe piața muncii, astfel încât șansele lor de angajare să crească și să poată obține salarii bune. Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață.
 Felicitări elevilor care au înțeles că școala este soluția pentru o viață mai bună. Le mulțumesc profesorilor pentru pregătirea făcută cu elevii. Felicitări părinților care sunt preocupați de viitorul copiilor lor.
Sursa foto : edupedu.ro

75,2% dintre elevii din Giurgiu care au dat Evaluarea Națională au obținut medii peste 5, ceea ce situează județul nostru pe locul 14 la nivel național. Astfel,județul Giurgiu a depășit…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/salt-major-pentru-judetul-giurgiu-la-evaluarea-nationala/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 3 iulie 2024 21:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.