Sâmbătă, 6 aprilie, dimineața, la Giurgiu se deschide primul supermarket turcesc, cu mărfuri tradiționale ORIENTALE!

Sâmbătă, 6 aprilie, dimineața, la Giurgiu se deschide primul supermarket turcesc, cu mărfuri tradiționale ORIENTALE!

Sâmbătă, 6 aprilie, în Giurgiu, la intrarea în localitatea Remuș, adiacent sensului giratoriu din dreptul fostei Fabrici de plase, se va deschide primul supermarket oriental din oraș și județ.

Stând de vorbă cu reprezentanții acestei inedite unități comerciale,  am obținut o serie de informații ce sperăm să vă satisfacă în mare măsură curiozitatea.

După cum ni s-a spus în Bulgaria această firmă există de 7 ani pe piață, dispunând de un număr de cinci astfel de supermarketuri și  un depozit. Mărfurile sunt în majoritatea lor (90%) produse în Turcia de cele mai  prestigioase branduri, dar unele provin și țara vecină, Bulgaria, urmând ca în scurt timp acestora să li se alăture alți câțiva producători din România și Bulgaria.

Produsele aduse din Turcia sunt în majoritatea lor alimentare : conserve, dulceață, spaghete (într-o gamă foarte variată), măsline, cus-cus, materie primă pentru ciorbă turcească (din diverse legume uscate), baclava, celebrul rahat turcesc, în foarte multe variante, ca și tradiționala halva. Sucurile sunt aproape din orice fruct, ba chiar și din castraveți sau pepene roșu.

 

 

Detergenții de calitate atât pentru rufe cât și pentru vase sunt produse  în special în Germania, fiind comercializate la prețuri cu până la 30% mai mici ca cele de pe piața noastră.

Asta și datorită faptului că mulți dintre turci – așa cum am aflat – s-au stabilit în Germania cu familiile și și-au deschis afaceri acolo, exportând mărfuri în afara țării. Așa se face că deși mărfurile sunt produse în Germania, producătorii lor sunt turci.

Puțini știu că mare parte din fabricile din Europa de produse lactate, de brânzeturi și cașcavaluri sunt germane. Ele vor putea fi găsite curând în acest supermarket, toate, la standardele de calitate occidentale, dar aliniate la prețurile noastre. Altfel spus, vom putea cumpăra produse la calitate germană cu prețuri românești.

 Pot fi găsite de asemene și produse de unică folosință, de camping sau de picnic, bio, marketul având contract cu cei mai mari producători de hârtie din Bulgaria și România (hârtie igienică, prosoape de hârtie etc).

Nu lipsesc nici produsele cosmetice, supermarketul importând produsele de la una dintre cele mai importante fabrici de acest fel din Turcia. Femeile pot găsi aici o gamă variată de parfumuri, șampon,  dar nu lipsesc nici after shave-urile pentru bărbați.

Așa cum ne spunea administratorul, multe din mărfuri sunt cunoscute de vecinii bulgari, dar necunoscute românilor. Asta și pentru că în Bulgaria 30% din populație este de origine turcă, bulgarii fiind de-a lungul istoriei lor sub dominație turcească.

Din supermarket nu puteau lipsi murăturile și conservele de legume, bulgarii, ca și turcii, fiind recunoscuți ca mari cultivatori de zarzavaturi. Un produs surpriză, pe care îl recomandăm și care, cu siguranță,  va fi consumat cu plăcere sunt castraveții din Armenia, un preparat delicios. Cu siguranță murăturile vor fi printre atracțiile de bază ale supermarketului, alături de cele din pepene galben/ roșu sau prune murate, mini ardei și multe alte produse.

O curiozitate o reprezintă măslinele la grătar, greu de explicat cum sunt ele pregătite, dar pe care le puteți gusta doar din acest magazin.

Supermarketul se adresează deopotrivă consumatorilor cât și proprietarilor de market-uri mici, de cartier,  de tipul Cash and carry (metodă comercială, folosită cu preponderență în comerțul angrosist de produse alimentare,  prin care cumpărătorul plătește marfa pe loc, în momentul în care o ridică – n.red. ).

Va fi singurul supermarket ce își va negocia prețul mărfurilor în funcție de cantitatea produselor cumpărate de consumatori. Fiind un magazin turcesc, importantă aici este negocierea!

În Bulgaria, de exemplu, în fiecare sâmbătă, aceste supermarketuri turcești fac discount-uri prin intermediul unui joc, gen „roata norocului”, prin care clientul învârte o roată, putându-se bucura de reduceri la prețurile mărfurilor cumpărate.

Clientul vine uneori și solicită o anumită marfă, cerând un preț mai bun. Atunci personalul magazinului întreabă ce poate oferi el pentru un preț mai mic. Atunci consumatorul alege o variantă: poate dansa, sau cânta o melodie pentru a obține prețul dorit. În acest supermarket – după cum ni s-a spus, partea comercială are și o latură relaxantă pentru client, totul transformându-se la un moment dat într-un adevărat show. Această parte neexplorată încă de comercianți dorim să o exersăm – ne spunea administratorul supermarketului

Știm că o să fie greu la început, până când giurgiuvenii vor înțelege acest mod inedit al nostru de a face comerț, dar  plecăm de la premisa   că mulți dintre cetățenii din localitate au mers deseori în Turcia și sunt acum la curent cu obiceiurile, cu tradițiile poporului turc și chiar cunosc o parte din bucătăria extrem de variată și din preparatele turcești.

Așa cum ni s-a spus garanția calității produselor este dată nu numai de avizele primite, ci chiar și de către imam (reprezintă o poziție de lider islamic,  ce sunt venerați deseori ca niște sfinți – n.aut).

În concluzie, sâmbătă , la ora 10 dimineață, la intrarea în localitatea Remuș, în locația fostei fabrici de plase sudate, pe partea dreaptă a DN 5, pe sensul Giurgiu- București, se deschide primul supermarket în care veți putea cunoaște produsele turcești și îmbăta cu aromele și miresmele produselor orientale.

(Jurnal)

 

Articolul Sâmbătă, 6 aprilie, dimineața, la Giurgiu se deschide primul supermarket turcesc, cu mărfuri tradiționale ORIENTALE! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sâmbătă, 6 aprilie, în Giurgiu, la intrarea în localitatea Remuș, adiacent sensului giratoriu din dreptul fostei Fabrici de plase, se va deschide primul supermarket oriental din oraș și județ. Stând de vorbă cu reprezentanții acestei inedite unități comerciale,  am obținut o serie de informații ce sperăm să vă satisfacă în mare măsură curiozitatea. După cum […]

Articolul Sâmbătă, 6 aprilie, dimineața, la Giurgiu se deschide primul supermarket turcesc, cu mărfuri tradiționale ORIENTALE! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sambata-6-aprilie-dimineata-la-giurgiu-se-deschide-primul-supermarket-turcesc-cu-marfuri-traditionale-orientale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 3 aprilie 2024 15:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.