Sârşit de saga. S-a semnat proiectul de finanţare a campusului dual profesional Giurgiu

Sârşit de saga. S-a semnat proiectul de finanţare a campusului dual profesional Giurgiu

Ieri la Ministerul Educaţiei s-a semnat acordul de finanţare a Campusului dual profesional (liceal şi universitar) ce se va construi la Giurgiu. Unitatea este rodul unei ample colaborări între judeţele Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi, agenţi economici din mediul privat şi Institutul Naţional Politehnica Bucureşti.

Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și va fi finanțat prin PNRR. Campusul va fi dotat cu 11 laboratoare digitalizate și va avea un cămin și o cantină.

Pe durata desfășurării contractului vor fi derulate activități de promovare a ofertei, recrutare, selecție și admitere a elevilor și studenților în sistemul de învățământ dual, întreaga perioadă de formare profesională, inclusiv susținerea examenului final de certificare a calificării.

Scopul principal de activitate al Consorțiului îl constituie asigurarea educației şi formării profesionale de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și apoi a unui loc de muncă stabil și bine plătit.

Vor fi construite spații de învățământ, dar şi spații de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, o bibliotecă şi spații de recreere.

Proiectul vizează realizarea unei rute complete de învăţământ tehnic, atât de nivel mediu, cât şi superior, cu scopul de a apropia oferta forţei de muncă calificată din cele trei judeţe de nevoile reale de pe piaţa forţei de muncă, formarea elevilor şi studenţilor urmând să se facă şi cu ajutorul firmelor interesate de angajarea acestora, la finalizarea studiilor.

Elevii din învățământul dual dobândesc o relație timpurie cu un potențial loc de muncă, accesul la resursele tehnologice moderne şi alte beneficii, precum:

-bursă lunară;

-masă/cazare gratuite și decontare transport;

-echipament de lucru şi protecție;

-pregătire practicä şi mentorat;

-diplomă recunoscută la nivel european; prioritate la angajare;

-posibilitatea continuärii studiilor pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

Ieri la Ministerul Educaţiei s-a semnat acordul de finanţare a Campusului dual profesional (liceal şi universitar) ce se va construi la Giurgiu. Unitatea este rodul unei ample colaborări între judeţele Giurgiu, Teleorman şi Călăraşi, agenţi economici din mediul privat şi Institutul Naţional Politehnica Bucureşti. Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și […]


Autorul articolului Obiectiv Gr.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://obiectivgiurgiu.ro/sarsit-de-saga-s-a-semnat-proiectul-de-finantare-a-campusului-dual-profesional-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://obiectivgiurgiu.ro/feed/
Titlu original ObiectivGiurgiu.Ro – cotidian de informație, opinie și atitudine civică
Data originala articol 20 ianuarie 2024 20:05

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.