Șase agenți de poliție de frontieră, giurgiuveni, condamnați definitiv pentru luare de mită!

Șase agenți de poliție de frontieră, giurgiuveni, condamnați definitiv pentru luare de mită!

La data de 29.01.2024, Curtea de Apel București a respins apelurile declarate de 5 inculpați, la data săvârșirii faptelor agenți de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentințe penale de condamnare pronunțată de Tribunalul Giurgiu, menținând pedepsele de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aplicate de instanța de fond, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În cadrul procesului penal a mai fost condamnat un alt inculpat, la data
săvârșirii faptei tot polițist de frontieră, la o pedeapsă de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei 6 agenți de poliție de frontieră au pretins și primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 și 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii și documente de însoţire a mărfurilor, situații faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificărisuplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea
mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale.

Probatoriul a fost administrat de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Giurgiu, cu sprijinul Direcției Anchete din cadrul Direcției Generale Anticorupție și al organelor judiciare din Republica Bulgaria, în baza ordonanțelor de delegare și ordinelor europene de anchetă emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Sursa: BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Articolul Șase agenți de poliție de frontieră, giurgiuveni, condamnați definitiv pentru luare de mită! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

La data de 29.01.2024, Curtea de Apel București a respins apelurile declarate de 5 inculpați, la data săvârșirii faptelor agenți de poliție de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentințe penale de condamnare pronunțată de Tribunalul Giurgiu, menținând pedepsele de 3 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării […]

Articolul Șase agenți de poliție de frontieră, giurgiuveni, condamnați definitiv pentru luare de mită! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sase-agenti-de-politie-de-frontiera-giurgiuveni-condamnati-definitiv-pentru-luare-de-mita/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 februarie 2024 17:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.