Sectorul HoReCa va primi oficial 1 miliard de lei, după ce OUG…

PLUS Giurgiu

Sectorul HoReCa va primi oficial 1 miliard de lei, după ce OUG care stabilește acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului şi alimentaţiei publice a fost publicată în Monitorul Oficial.

Toate persoanele eligibile vor primi bani indiferent când au făcut solicitarea, în limita bugetului, iar ghizii de turism sunt incluşi printre beneficiari, potrivit Ministerului Economiei.

„Am introdus o schimbare în modul în care se face plata. Schimbarea ma…re este că nu mai mergem pe principiul ‘primul venit, primul servit’.
Acest principiu ar fi rezultat în două lucruri. Primul, o aglomerare a depunerilor de solicitări în primele zile sau chiar ore de la deschiderea apelului.

Şi a doua, ar fi creat o categorie de oameni care nu primesc bani. Practic ar fi primit cei care se grăbeau să depună solicitarea mai repede. Nu ar fi fost corect pentru că măsura vizează despăgubirea tuturor celor care au fost închişi, nu doar a celor care sunt mai rapizi.

Aşa că am ales o soluţie în care să primească toate persoanele eligibile bani indiferent când au făcut solicitarea: fiecare va primi bani, în limita bugetului, proporţional din bugetul total.

Fondurile pentru despăgubiri totalizează un miliard de lei. Dacă suma cererilor de despăgubire va depăşi miliardul alocat, atunci firmele vor primi bani proporţional cu cererea lor de finanţare”, a declarat Claudiu Nasui, ministrul Economiei.

Detalii: https://bit.ly/2O0iq6k

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Este oficial! Sectorul HoReCa va primi 1 miliard de lei.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.