Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de DNA, mai este implicat și în dosarul Luciei Nae, consilier în Finanțele Publice Prahova, arestată la începutul lunii iunie!

Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de DNA, mai este implicat și în dosarul Luciei Nae, consilier în Finanțele Publice Prahova, arestată la începutul lunii iunie!

Reținut joi de procurorii DNA, după ce a cerut și primit 30.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a nu-i amenda în urma unui control,  Mihai Sebe, șeful ANAF Giurgiu, mai este implicat și în dosarul în care a fost arestată Lucia Nicoleta Nae, consilier în cadrul Finanțelor Publice Prahova.

Pe 5 iunie, DNA anunța că Lucia Nae a fost reținută după ce ar fi intermediat o șpagă de 60.000 de euro pentru a radia două firme cu datorii la stat, lucru interzis prin lege.

Firmele urmau a fi trecute din Giurgiu în București și trebuiau radiate de la Registrul Comerțului, deși datoriile acestora la bugetul de stat erau de aproape 2 milioane de lei. După ce i s-au cerut acești bani, omul de afaceri a denunțat-o pe Nae.

Din referatul de arestare preventivă rezultă că, inițial, omul de afaceri cu datorii la stat a luat legătura cu șeful ANF Giurgiu pentru a radia cele două societăți cu probleme.

Denunțătorul a luat legătura cu numitul Mihai Sebe – șeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Giurgiu, care l-a pus în legătură cu Nae Nicoleta Lucia, iar aceasta din urmă cu Grigore Mihai, expert contabil”, se arată în referatul de arestare a lui Nicoleta Nae.

Mihai Sebe, prin intermediul Nicoletei Nae și a expertului contabil Grigore Mihai, i-a solicitat denunțătorului, care avea o firmă de transport, în vederea mutării sediului social pe raza Sectorului 1 București, urmată de radierea societății, suma de 10.000 de euro, din care a primit jumătate. Restul banilor urmau a fie dați la momentul desființării firmei.

Din stenogramele din dosar rezultă că Lucia Nae, prietena șefului ANAF Giurgiu, spune despre acesta că a mai „luat” în trecut bani pentru a radia firme cu datorii și că 10.000 de euro pentru o firmă nu e chiar mult.

DENUNȚĂTORÎhm. Şi cu banii… Că mai am să-i dau cinci mii.

NAE NICOLETA-LUCIACât ţi-a luat, mă?

DENUNȚĂTORZece mii mi-a cerut.

NAE NICOLETA-LUCIAZece mii de euro?

DENUNȚĂTORDa.

NAE NICOLETA-LUCIAŞi cât ai avut datorii?

DENUNȚĂTORPăi, bă, erau trei sute şi ceva de mii, da’ s-a făcut cu acciz… cu alea s-a făcut aproape cinci sute de mii.

NAE NICOLETA-LUCIADa, ţi-a luat bine. Nu ţi-a luat mult.

DENUNȚĂTORÎhm!

NAE NICOLETA-LUCIAA luat şi mai mult. Ia şi mai mult.

DENUNȚĂTOR: Îhm!

NAE NICOLETA-LUCIA: Deci… aşa… Şi la astalaltă cât ai datorii?

DENUNȚĂTORAicea am un milion şi ceva.

NAE NICOLETA-LUCIAUn milion şi ceva!?

DENUNȚĂTORDa.

În ciuda vârstei fragede, Mihai Sebe este un funcționar public extrem de bogat. Deține 8 terenuri agricole în localitatea Malu din Giurgiu în suprafață totală de 33,3 hectare, două apartamente în București, 140.000 de lei în conturi și și-a împrumutat o rudă cu 225.000 de lei.

Mihai Sebe a câștigat în 2022 72.000 de lei din salariu, la care se adaugă veniturile soției, angajat al SRI.

Tot în 2022, familia a încasat 222.000 de lei venituri din „exploatare teren agricol” și 50.500 de lei subvenție pentru terenuri.

Potrivit DNA, în perioada februarie – mai 2024, Mihai Sebe ar fi pretins, printr-un intermediar, de la doi oameni de afaceri, „cercetați în prezenta cauză, suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților”, se arată în comunicatul DNA.

 

Sursa: PressHUB și Google News!

Articolul Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de DNA, mai este implicat și în dosarul Luciei Nae, consilier în Finanțele Publice Prahova, arestată la începutul lunii iunie! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Reținut joi de procurorii DNA, după ce a cerut și primit 30.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a nu-i amenda în urma unui control,  Mihai Sebe, șeful ANAF Giurgiu, mai este implicat și în dosarul în care a fost arestată Lucia Nicoleta Nae, consilier în cadrul Finanțelor Publice Prahova. Pe 5 […]

Articolul Șeful ANAF Giurgiu, Mihai Sebe, reținut de DNA, mai este implicat și în dosarul Luciei Nae, consilier în Finanțele Publice Prahova, arestată la începutul lunii iunie! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/seful-anaf-giurgiu-mihai-sebe-retinut-de-dna-mai-este-implicat-si-in-dosarul-luciei-nae-consilier-in-finantele-publice-prahova-arestata-la-inceputul-lunii-iunie/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 9 iulie 2024 17:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.