Semnătura electronică va fi mai ușor de obținut până la…

PLUS Giurgiu

Semnătura electronică va fi mai ușor de obținut până la sfârșitul acestui an, spune ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman.

Procedura de obținere a semnăturii electronice, utilizată acum de doar 700.000 de persoane, este una greoaie. În acest context, ministrul Digitalizării, Ciprian Teleman, a declara că până la finalul anului în curs se va aproba regulamentul de identificare la distanță, care va face posibilă obținerea semnăturii electronice fără a… fi nevoie ca solicitantul să se deplaseze fizic pentru a fi identificat.

„Am demarat un proces prin care să facilităm acestor actori din zona de semnătură electronică fluidizarea eliberării acestor semnături, sper să avem un rezultat pozitiv, adică verificarea cărții de identitate să se facă mai rapid, prin accesarea bazei de date MAI. În momentul de față este complicat să obții semnătura electronică. Avem pe agendă adoptarea regulamentului de identificare la distanță, ceea ce va ușura obținerea semnăturii, pentru ca nu va mai trebui sa deplasezi fizic. Până la finele anului vom avea identificarea la distanță“, a promis ministrul Digitalizării.

Vezi mai multAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni şi text care spune „Semnătura electronică va fi mai uÈor de obÈ›inut până la finele anului 2021. Ciprian Teleman Ministrul Cercetării, Inovării È™i Digitalizării RevoluÈ›ia bunei guvernări. USR *plus”

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.