Senatorul Djabarov: Orice încercare de a pune mâna pe Kaliningrad se va transforma într-o confruntare militară

Orice încercare a Alianței Nord-Atlantice de a lua regiunea Kaliningrad de la Rusia ar putea duce la confruntare militară, a avertizat, într-o discuție cu jurnaliștii de la RBC, vicepreședintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, senatorul Vladimir Djabarov. Așa a comentat politicianul rus declarația fostului ministru de Interne al Letoniei, Maris Gulbis, potrivit căruia NATO și UE sunt pregătite să smulgă Kaliningradul de la Federația Rusă.

”Orice încercare de a rupe Kaliningradul de Rusia se va termina cu o confruntare militară cu Rusia. Nu cred că NATO nu înțelege acest lucru”, a spus senatorul, subliniind că primele care ar trebui să se gândească la asta sunt Lituania și Polonia, deoarece ele sunt ”primele care vor ajunge la modul serios în acest tocător de carne”.

În opinia politicianului, cuvintele fostului ministru pot fi un fel de ”tatonare a determinării, fermității Rusiei”. Potrivit spuselor sale, țările occidentale nu trebuie ”să se amăgească singure”, pentru că Rusia nu va ceda din teritoriile sale.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a calificat declarația lui Gulbis drept o încercare de ”a porni un al treilea război mondial”, subliniind că ea nu va fi uitată. Fostul șef al ministerului de Interne al leton a afirmat că restrictiile introduse de Lituania la tranzitul de produse în regiunea Kaliningrad este ”semnal clar” privind disponibilitatea Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene de a ”lua” Kaliningradul de la Rusia. Începând din 18 iunie, ”Căile ferate ale Lituaniei” au suspendat tranzitul în Kaliningrad a mai multor produse intrate pe lista de sancțiuni a UE.

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.