Siguranța copiilor și profesorilor giurgiuveni, prioritatea instituțiilor de siguranță publică

Siguranța copiilor și profesorilor giurgiuveni, prioritatea instituțiilor de siguranță publică

Reprezentanții Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Centrului Antidrog depun toate eforturile pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță, la școală, dar și în afara acesteia.

Cele patru instituții au demarat în forță acțiunile ce vizează unitățile de învățământ din Municipiu și din județ și au prezentat câteva dintre măsurile și activitățile pe care le vor desfășura pe parcursul noului an școlar.

Pentru ca activitățile școlare să se desfășoare în siguranță, polițiștii giurgiuveni au verificat toate unitățile de învățământ de pe raza județului, parte a unei echipe mixte de control înființată din ordinul prefectului. 

S-au derulat acțiuni și pentru verificarea autovehiculelor care asigură transportul elevilor la și dinspre școală, acțiuni care au vizat semnalizarea rutieră și s-a realizat repartizarea unităților școlare instituțiilor responsabile cu menținerea ordinii și siguranței publice.

Preocupați de siguranța copiilor sunt și jandarmii

Aceștia au fost alături de elevi, cadrele didactice și părinți încă din prima zi de școală, peste 40 de jandarmi fiind angrenați în aceste misiuni.

Jandarmeria Giurgiu are în responsabilitate 10 unități de învățământ, atât din Municipiu cât și din județ, iar prioritară este creșterea gradului de siguranță a copiilor și cadrelor didactice.

ISU Giurgiu, aproape de copii pe tot parcursul anului școlar

Nici pompierii giurgiuveni nu stau departe de copii. Pe lângă programele de prevenire pe care le derulează periodic împotriva incendiilor, pompierii au grijă ca toți copiii să cunoască lecții de acordare a primului ajutor sau cum să procedeze în cazul unui cutremur, a unui incendiu sau unei situații de urgență care necesită măsuri speciale.

Încă de la festivitatea de deschidere a noului an școlar, pompierii de la ISU Giurgiu au fost printre elevi cu pliante educative și chiar flori.

În ceea ce privește securitatea la incendiu, situația este următoarea:

La nivelul județului există 300 de clădiri cu destinația de învățământ.

Din numărul total, 189 nu fac obiectul autorizării. Pentru 29 de clădiri s-a obținut această autorizație, iar 82 nu o dețin. Din cele 82, 17 au obținut aviz de securitate la incendiu, demarând astfel procedura de autorizare.

Referitor la Centrul Antidrog de la Giurgiu, acțiuni sunt, dar nu așa cum ar trebui

Deși sunt acțiuni în comun cu Poliția și Jandarmerie, dar și programe naționale de prevenire și consiliere, la nivel local lipsesc multe: personalul este insuficient, centrul nu are psiholog și psihiatru, iar cei care apelează sunt foarte puțini. De exemplu, în anul școlar 2023-2024, doar doi adolescenți care au căzut în patima drogurilor și trei părinți au apelat le Centrul Antidrog, pentru consiliere.

 

 

Reprezentanții Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Centrului Antidrog depun toate eforturile pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță, la școală, dar și în…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/siguranta-copiilor-si-profesorilor-giurgiuveni-prioritatea-institutiilor-de-siguranta-publica/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 10 septembrie 2024 15:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.