Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România‼️Comunicat de…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „COMUNICAT DE PRESĂ -MIERCURI, 17FEBRUARIE 2021- FEDERAȚIA „SOLIDARITATEA SANITARA' ORGANIZEAZĂ PROTESTUL ÎMPOTRIVA MESCHINĂRIEI ȘI INGRATITUDINII GUVERNANȚILOR! M FEDERATIA T ROMANIA”Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

‼️Comunicat de presă‼️
Miercuri, 17 februarie, „Solidaritatea Sanitară” organizează Protestul împotriva meschinăriei și ingratitudinii guvernanților!

Miercuri, …17 februarie, Federația “Solidaritatea Sanitară” din România organizează în București „Protestul împotriva meschinăriei și ingratitudinii guvernanților”, acesta constând în două acțiuni consecutive desfășurate la sediul PNL (Partidul Naţional Liberal) (în intervalul orar 12:30-14:00) și în Piața Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).
Protestul împotriva meschinăriei și ingratitudinii guvernanților este o acțiune în stradă, desfășurată cu numărul maxim de participanți permis de lege, pentru apărarea intereselor angajaților și pacienților prin alocarea unui buget adecvat sănătății și pentru respectarea drepturilor legale și morale ale lucrătorilor din sănătate.
Pentru a exprima în mod cât mai adecvat așteptările și nemulțumirile lucrătorilor din sănătate, protestul în stradă va continua seria acțiunilor inovative, acestea fiind menite totodată să evidențieze situația dramatică în care se află aceste categorii socio-profesionale în contextul pandemiei COVID-19.
Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” conțin solicitările de introducere a unor măsuri de protecție a lucrătorilor din sănătate, cei 94 de profesioniști decedați până acum la datorie și faptul că doar cca. 45,6% dintre lucrători au fost vaccinați dovedind cu prisosință necesitatea unor intervenții eficiente.

Revendicările au în vedere și eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) generată de tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creșterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021. (…)

Comunicatul de presă integral poate fi consultat pe site-ul Federației „Solidaritatea Sanitară” ➡️ https://solidaritatea-sanitara.ro/miercuri-17-februarie-so…/

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.