Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România❗️Publicitatea făcută…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

❗️Publicitatea făcută statelor în care vaccinarea personalului medical devine obligatorie atrage atenția la un alt aspect: situația este una globală.

Desigur, …există semnificative diferențe procentuale între state în privința ponderii lucrătorilor din sănătate vaccinați, ele având mai multe cauze. În acest tablou România se situează în lotul statelor cele mai afectate.

👉🏻 Principala explicație pentru procentul redus aferent României stă în modalitatea în care a fost condusă campania de vaccinare. Mai pe șleau, în absența unei campanii de vaccinare în rândul lucrătorilor din sănătate. Culpa pentru această situație începe de la coordonatorii vaccinării și cei care o girează (principalii vinovați), continuând cu toate instituțiile care au oameni plătiți din bani publici (sau contribuții obligatorii). Nu este vorba doar de incompetență, ci și de acțiuni intenționate: nu putem să uităm că instituțiile statului au refuzat să recunoască problema, negând timp de luni de zile afirmațiile noastre privind procentul real al lucrătorilor vaccinați și combătându-le cu date false (unul din multele exemple poate fi găsit aici: https://solidaritatea-sanitara.ro/nu-transformati-campania…/ )

🟡🔵 În condițiile în care noi am desfășurat acțiuni continue pe această temă (un exemplu poate fi găsit aici: https://solidaritatea-sanitara.ro/federatia-solidaritatea-…/ ), cerând intervenția instituțiilor și prezentând soluțiile provenite de la profesioniști, considerăm că atitudinea noastră critică este îndreptățită.

👉🏻 A doua explicație în ordinea importanței o constituie ponderea marea a infectării lucrătorilor din sănătate, corelativul ei fiind convingerea în imunitatea dobândită pe această cale. Eșecul instituțiilor responsabile de evidența acestei situații se traduce în absența datelor oficiale privind impactul acestui fenomen. Problema este suficient de gravă pentru merita evidențiată: a obliga (fie și implicit) un lucrător imunizat în urma infectării să se vaccineze este o atitudine lipsită de etică, ridicând suspiciunea unor interese financiare (mai ales acolo unde mecanismul propus pentru forțare implică costuri semnificative pentru salariați, ce se traduc în cifre mari de afaceri pe zona testării. Am prezentat aici această problemă mai pe larg: https://solidaritatea-sanitara.ro/obligatie-abuziva/

👉🏻 A treia explicație o constituie neîncrederea în autorități, ea fiind determinată de modul în care acestea au tratat lucrătorii din sănătate în toată această perioadă.

Dincolo de acest eșec parțial trebuie să observăm partea globală a problemei pentru a încerca să o înțelegem. Deși nu există o medie globală oficială, mai multe date tind să sugereze că ponderea lucrătorilor din sănătate nevaccinați (în condițiile în care au avut posibilitatea să se vaccineze) este situată între 10% (varianta ideală) și 50% (limită de care se apropie și România).

În principiu amploarea fenomenului aduce în discuție trei categorii de ipoteze explicative:
🔹 Prostia nevaccinaților – o parte semnificativă a profesioniștilor din sănătate din întreaga lume sunt victime ale dezinformării în privința vaccinării sau au cunoștințe insuficiente în domeniu. Aceasta este explicație „prin apel la culpabilizare”, ea fiind cea mai des utilizată de guvernanți.
🔸 Prostia guvernanților – eșecul campaniilor de vaccinare și neîncrederea în guvernanți este cauza principală.
🔹 Este necesară identificarea punctuală a cauzelor – amploarea fenomenului este suficient de mare pentru a necesita căutarea altor cauze. Această abordare lasă loc inclusiv posibilității de a ne întreba dacă nu cumva ar trebui să analizăm cu mai multă prudență acest fenomen, explorând inclusiv ipoteza (puțin probabilă, pe datele actuale) unei forme de înțelepciune a mulțimilor.

Problema rămâne deschisă, înțelegerea ei necesitând o analiză atentă, depășind simplificările propuse de guvernanți.

❓ Dvs. ce credeți că explică aceste procente❓
În mod sigur răspunsurile dvs. se vor distribui în mare măsură în funcție de statusul dvs. vaccinal.
Știm asta deja de la noi: din moment ce ne-am vaccinat tindem să privilegiem argumentele în favoarea vaccinării. În același timp însă știm că trebuie să ascultăm și argumentele celorlalți, încercând să înțelegem ce se întâmplă.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.