Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaCerem deputaților din…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

Cerem deputaților din Comisia de buget-finanțe să introducă acordarea salariilor de bază aferente anului 2022 pentru toți lucrătorii din Sănătate! Inclusiv rapo…rtarea sporurilor la salariile de bază actuale, pentru toți lucrătorii!

Federația ”Solidaritatea Sanitară” continuă să utilizeze toate oportunitățile ce pot aduce creșterea veniturilor salariale în sistemul public de sănătate.
În 22 februarie 2022, ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat, în cadrul procesului legislativ de adoptare a OUG 130/2021 prin lege (ordonanța de înghețare a drepturilor salariale) aducerea la nivelul anului 2022 a salariilor de bază pentru toți salariații din sănătate (personal auxiliar-sanitar – pentru care recenta ”majorare” salarială a reprezentat mai degrabă o ofensă, personal nemedical-TESA, personal din paraclinic etc). Totodată, amendamentele propuse de FSSR la proiectul de lege vizează și plata tuturor sporurilor la salariul de bază actual, pentru toți salariații, precum și plata orelor suplimentare.
Astăzi, în cadrul acestui proces legislativ, are loc ședința Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților, având pe ordinea de zi proiectul de lege pentru adoptarea OUG nr. 130/2021.
Tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, nivelul ridicat al inflației și implicit al prețurilor, obligă deputații din comisiile Camerei Deputaților la decizii pentru creșterea veniturilor salariaților din sănătate, cu atât mai mult a celor care de mai bine de doi ani nu au beneficiat de nicio majorare. Dacă apar / sunt suficiente fonduri pentru acoperirea diverselor ajutoare (unele perfect justificate, altele mai puțin), atunci în mod cert sunt/pot fi găsite și pentru salariile din sistemul sanitar public.
Camera Deputaţilor

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.