Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaComunicare publică: Datele…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuEste posibil ca imaginea să conţină: text care spune „AtenÈ›ie! Datele privind numărul de salariaÈ›i vaccinaÈ›i sector public sănătate. sănătate fost procesate del un număr 6.066 58 unități publice reprezentând SalariaÈ›i vaccinaÈ›i dinsectorl public sănătate carea date ivan personalului. 8.129 SalariaÈ›i nevaccinaÈ›i din sectorul bugetar sănătate car date privindvaccinareapersonalului. DistribuÈ›ia pe categorii profesionale a salariaÈ›ilor vaccinaÈ›i medical (46.65%) Asistente medicale 8.95%)- (45.23%) -Personal Auxiliar (36.72%) Medici 56.96%)- 42,73% Ponderea salariaÈ›ilor vaccinaÈ›i din sectorul public de sănătate raportată la numărul de salariaÈ›i din unitățile care au transmis date privind vaccinarea personalului. Datele colectate până în prezent sugerează un eÈ™ec al campaniei de vaccinare în privinÈ›a lucrătorilor din sănătate”Federația “Solidaritatea Sanitară” din România

Comunicare publică:
Datele colectate până în prezent sugerează un eșec al campaniei de vaccinare în privința lucrătorilor din sănătate

Din datele colectate până… în prezent de la unitățile publice de sănătate (58 de spitale reprezentând 7,09% din totalul angajaților din spitalele publice), doar 42,73% dintre lucrătorii sistemului public de sănătate au fost vaccinați până acum. Aceleași date indică variații semnificative între diferitele categorii profesionale în privința vaccinării, una dintre ipotezele posibile (sugerată de informațiile cantitative) privind explicarea acestei situații fiind corelația dintre nivelul de studii și dorința de vaccinare.

În măsura în care acest procent se menține identic la nivelul întregului sistem sanitar el indică un eșec evident al campaniei de vaccinare, pe care guvernanții trebuie să și-l asume, alături de cei responsabili de coordonarea întregii acțiuni.
În condițiile în care până în acest moment au căzut victime ale luptei împotriva pandemiei COVID-19 un număr de 93 de profesioniști din sănătate, acesta fiind sectorul de activitate cel mai afectat, efectele eșecului campaniei de vaccinare sunt cu atât mai grave.

Precizăm că până acum Ministerul Sănătății nu a demarat acțiunile necesare pentru corectarea deficiențelor campaniei de vaccinare în privința lucrătorilor din sănătate, refuzând totodată solicitările înaintate de Federația „Solidaritatea Sanitară” pe această temă.
Demersul de colectare a datelor inițiat de Federația „Solidaritatea Sanitară” a fost determinat de lipsa de transparență a actualei conduceri a Ministerului Sănătății. Absența informațiilor publice pe această temă reprezintă fie un eșec de gestionare a situație și de comunicare publică fie ascunderea intenționată a unor date publice. Deficitul de informații în privința lucrătorilor din sănătate vaccinați se adaugă la alte deficite structurale similare, respectiv informațiile privind numărul de lucrători din sănătate infectați SARS-CoV-2 și cele referitoare la profesioniștii decedați, ele fiind cauzate de indiferența dovedită de guvernați față de protecția lucrătorilor din sistemul public de sănătate, aflați în prima linie a luptei împotriva pandemiei COVID-19.

Informațiile detaliate pot fi găsite pe Platforma de monitorizare a impactului pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate: https://covid.solidaritatea-sanitara.ro/vaccinari-salariati…

Precizăm că până la acest moment (26.01.2021) au transmis informațiile solicitate un număr de 58 de unități publice de sănătate, acestea având angajați 7,09% dintre lucrătorii din sistemul public de sănătate.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.