Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuFederația “Solidaritatea Sanitară” din RomâniaEstimările financiare arată…

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” GiurgiuAr putea fi o imagine cu text care spune „„EconomiaFederația “Solidaritatea Sanitară” din România

Estimările financiare arată că Guvernul „este scump la tărâțe și ieftin la făină”!

În baza datelor colectate de la spitale, experții Federației „Solidaritatea S…anitară” au analizat impactul financiar al acordării dreptului legal la creșterea salariului de bază începând cu 1 ianuarie 2021:
– Impactul asupra bugetului de stat este de 0,338% (raportat la încasările bugetare aferente anului 2020).
– „Costul recunoștinței” (suma necesară) este de cca. 44.913.000 lei/lună, respectiv 538.956.000 lei/an.
– Această sumă reprezintă cca. 0,938% din cheltuielile de personal (raportat la suma corespunzătoare anului 2020).
– Aproape jumătate din această sumă, respectiv cca. 230.000.000 lei, se întoarce la bugetul de stat. Plata efectivă este de cca. 309.000.000 lei, adică de cca. 0,194% din bugetul de stat (raportat la încasările bugetare aferente anului 2020).
Alături de datele financiare în balanță atârnă necesitatea recunoașterii eforturilor profesioniștilor din sănătate în toată această perioadă.

NOTĂ: Datele sunt rezultate din procesarea informațiilor obținute în urma analizei unui eșantion de unități sanitare, acestea totalizând 11,8% lucrători din unitățile sanitare publice.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.