Situație critică în județul Giurgiu – Un consilier la 3.000 de elevi. Inspectoratul școlar scoate posturi la concurs

Situație critică în județul Giurgiu – Un consilier la 3.000 de elevi. Inspectoratul școlar scoate posturi la concurs

În condițiile în care tot mai mulți elevi sunt afectați de bullying sau se confruntă cu probleme pe care de multe ori nu le discută cu părinții, consilierul școlar poate avea un rol esențial.

Este sarcina lui de a acționa ca un avocat, care mediază conflicte, îmbunătățește realația copil/părinte, îndrumă, facilitează programe de prevenire a delicvenței juvenile, etc.

Marea problemă este că din multe școli consilierul lipsește cu desăvârșise sau cum se întâmplă în județul Giurgiu unde un consilier școlar se raportează la 3.000 de elevi și preșcolari.

Practic, potrivit Inspectoratului Școlar, la momentul actual, în județul Giurgiu, sunt 13,5 norme de consilier școlar și 2 norme de logoped. Insuficient pentru a face față cerințelor.

Pentru a mai recupera din deficit, Ministerul Educației a emis un ordin care prevede scoaterea la concurs a posturilor de consilier școlar.

Noile norme care vor fi alocate județului Giurgiu vor permite o proporție de un consilier la 800 elevi și preșcolari. Aceste posturi vor putea fi ocupate prin concurs, pe perioadă determinată, chiar la momentul la care va emis ordinul de ministu, urmând ca la concursul național posturile să poată fi scoase la concurs pentru a fi ocupate pe perioadă nedeterminată.” – purt. de cuvând ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu

Ordinul de ministru nu a ajuns încă la inspectoratele școlar, însă imediat ce va intra în posesia instituției, va fi anunțat, public, numărul de posturi, condițiile de încriere și data concursului.

În condițiile în care tot mai mulți elevi sunt afectați de bullying sau se confruntă cu probleme pe care de multe ori nu le discută cu părinții, consilierul școlar poate…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/situatie-critica-in-judetul-giurgiu-un-consilier-la-3-000-de-elevi-inspectoratul-scolar-scoate-posturi-la-concurs/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 15 February 2023 10:42

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.