Solidaritatea in timpul situatiilor de urgenta si a dezastrelor…

Raed Arafat distribuie o actualizare privind COVID-19.

Solidaritatea in timpul situatiilor de urgenta si a dezastrelor a caracterizat actiunile Romaniei in ultimii ani, fie ca sprijin bilateral, fie in cadrul mecanismului de sprijin EADRCC din cadrul NATO, sau in cadrul mecanismului de sprijin al Mecanismului European de Protectie Civila.
Solidaritatea cu partenerii si prietenii trebuie sa reprezinte normalitatea in astfel de situatii!

+3Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

❤️🚒România oferă sprijin Ucrainei, în lupta cu pandemia de COVID-19

România sprijină Ucraina în eforturile de combatere a pandemiei de Covid -19 prin donarea un…or produse, materiale și echipamente sanitare, ce constau în combinezoane, măști chirurgicale, măști FFP2, măști FFP3, viziere și dezinfectanți, constituite prin grija Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății.

Urmare a solicitării Ucrainei, transmisă Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre (NATO-EADRCC), Guvernul României a aprobat acordarea de asistență internațională țării vecine, afectată de pandemia de SARS-CoV-2.

Predarea/primirea materialelor s-a realizat astăzi, 28 mai 2021, la Cernăuți, în prezența secretarilor de stat din cadrul MAE și MAI, din România, Dan NECULĂESCU și șeful DSU, dr. Raed ARAFAT, a ambasadorului român la Kiev și a consulului general al României de la Cernăuți, precum și a oficialilor din țara vecină.

Misiunea de transport a materialelor sanitare s-a realizat cu mijloace auto, aflate în dotarea IGSU.

#dsu #igsu #mae #solidaritate #COVID19

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.