SONDAJ. Cea mai importantă problemă pentru giurgiuveni este starea străzilor din Municipiu! Pentru Parlamentul European cei mai mulți dintre localnici ar vota cu PNL-ul!

SONDAJ. Cea mai importantă problemă pentru giurgiuveni este starea străzilor din Municipiu! Pentru Parlamentul European cei mai mulți dintre localnici ar vota cu PNL-ul!

Conform unui recent sondaj, cele mai importante probleme pentru cetățenii localității Giurgiu, temă exprimată printr-un grafic, sunt Infrastructura rutieră ( adică străzile Municipiului, ce se găsesc încă în etapa de reabilitare) și evident, starea de sănătate a populației.

Într-un al doilea grafic, aflăm că, întrebați dacă au cunoștință de faptul că în Municipiu urmează a se construi un campus pentru învățământ profesional dual, în parteneriat cu Politehnica București și dacă susțin acest proiect,  60 % dintre respondenți au spus că Da în timp ce 39% au spus că nu au auzit.

Asta în ciuda materialelor publicate în presa locală, difuzate permanent în mass media, cât și a prezentărilor acestui proiect cu diferite ocazii în instituții și societăți private.

 Întrebați dacă susțin acest proiect, 85 % dintre giurgiuveni au spus că Da și numai 13% Nu au fost de acord cu el.

O altă întrebare a sondajului  a vizat controversatul proiect al construirii unui incinerator de deșeuri animale și medicale în oraș.

59 % dintre giurgiuveni au răspuns că Da, au auzit despre acest proiect , iar 40% că Nu.

În mod paradoxal, în ciuda protestelor de stradă, atât ale unor ONG-uri, politicieni giurgiuveni, cât și a multora dintre cetățenii bulgari, din orașul de peste Dunăre ( Ruse), oameni ce se simt amenințați de efectele unui astfel de proiect, întrebați dacă susțin acest proiect toxic pentru sănătatea localnicilor, 40 % au spus că Da și numai 58 % s-au arătat împotrivă!?

La întrebarea dacă giurgiuvenii cred că proiectul ce vizează construcția noilor secții de oncologie și neurologie din Spitalul Județean de Urgență Giurgiu ( finanțat prin Planul de Redresare și Reziliență – PNRR), aprobat prin HG, în valoare de 40 de milioane de euro, va fi gata până la finele anului 2023, pentru a nu pierde bani europeni, giurgiuvenii au răspuns 54% că Da și 41 % că Nu.

Și pentru că dintr-un astfel de sondaj privind cele mai importante probleme ale giurgiuvenilor, nu putea lipsi tema politicului, la întrebarea:

 ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile pentru Parlamentul European și ar participa următoarele partide/alianțe politice, cu cine ați vota”, giurgiuvenii au votat astfel:

PNL- 37%, PSD – 35 %, AUR – 14 %, USR – 6 %, SOS România – 4 %, PMP – 1 %, Altele -2 %.  

(Jurnal)

 

Articolul SONDAJ. Cea mai importantă problemă pentru giurgiuveni este starea străzilor din Municipiu! Pentru Parlamentul European cei mai mulți dintre localnici ar vota cu PNL-ul! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Conform unui recent sondaj, cele mai importante probleme pentru cetățenii localității Giurgiu, temă exprimată printr-un grafic, sunt Infrastructura rutieră ( adică străzile Municipiului, ce se găsesc încă în etapa de reabilitare) și evident, starea de sănătate a populației. Într-un al doilea grafic, aflăm că, întrebați dacă au cunoștință de faptul că în Municipiu urmează a se […]

Articolul SONDAJ. Cea mai importantă problemă pentru giurgiuveni este starea străzilor din Municipiu! Pentru Parlamentul European cei mai mulți dintre localnici ar vota cu PNL-ul! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sondaj-cea-mai-importanta-problema-pentru-giurgiuveni-este-starea-strazilor-din-municipiu-pentru-parlamentul-european-cei-mai-multi-dintre-localnici-ar-vota-cu-pnl-ul/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 9 October 2023 19:06

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.