Sondaj printre cititorii noștri-Credeți că ajută la prevenirea cazurilor de violenţă în școli, supravegherea video ?

Sondaj printre cititorii noștri-Credeți că ajută la prevenirea cazurilor de violenţă în școli, supravegherea video ?

51 de infracţiuni de loviri şi alte violenţe, dar şi vătămări corporale din culpă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu în anul şcolar 2022-2023 .

Un asemena caz a fost semnalat chiar în urmă cu aproape două săptămâni, pe 8 martie 2024- Violență la o școală din Giurgiu. Elev de 13 ani, bătut constant de colegi- https://evz.ro/giurgiu-elev-bataie-bullying-colegii-ancheta.html

Un alt caz celebru, care a intrat în vizorul presei naționale ,a fost cel dinurmă cu un an, când o femeie de 47 de ani, mama unui elev, a intrat într-o unitate de învățământ din Giurgiu și a lovit două eleve de 12 ani.

https://evz.ro/scene-violente-la-o-scoala-din-giurgiu-o-femeie-a-fost-arestata-dupa-ce-a-lovit-doua-eleve.html

Exemplele pot continua. Multe cunoașteți și voi, citittorii no;tri. Tocmai de aceea vă informăm și vă cerem părerea în rândurile de mai jos;

De curând a aparut propunere inclusă în ordonanţa de urgenţă de modificare a Legilor Educaţiei aflată în dezbatere publică ce  vizează garantarea siguranţei elevilor, prin utilizarea camerelor de supraveghere video în şcoli.

Propunerea legislativă prevede ca doar instituţiile abilitate şi persoanele autorizate să poată avea acces la înregistrări, în cazul unor sesizări sau suspiciuni de violenţă, după cum a subliniat, astăzi , ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la o dezbatere pe tema siguranţei în mediul educaţional.

Ministrul Educaţiei a menţionat că aceste camere pot fi montate atât în clase, cât şi în restul spaţiilor şcolii.

“Modificarea legislativă pe care am lansat-o în dezbatere publică ieri, prin publicarea textului de ordonanţă de urgenţă, vizează posibilitatea ca şcolile să utilizeze aparatura de înregistrare audio-video pentru a putea garanta siguranţa în şcoli. Asta înseamnă că doar instituţiile abilitate şi persoanele autorizate pot avea acces la acele înregistrări, atunci când există sesizări sau suspiciuni de violenţă – Poliţie, Parchet, directorul şcolii, pe baza solicitărilor de la părinţi, scrise şi motivate”, a explicat Deca, la dezbaterea organizată la Palatul Parlamentului de Comisia pentru învăţământ din Senat, cu tema “Siguranţa în mediul educaţional şi responsabilitatea juridică”.

Ea a precizat că aceste înregistrări “nu pot să fie făcute de oricine, nu pot fi utilizate în evaluarea cadrelor didactice şi au ca singur scop să ne asigurăm că ştim ce s-a întâmplat, atunci când un copil sau un cadru didactic sesizează un caz de abuz sau de violenţă”.

Ministrul Educaţiei a menţionat că aceste camere pot fi montate atât în clase, cât şi în restul spaţiilor şcolii. Propunerea urmează să fie lansată în dezbatere publică Planul Naţional de Combatere a Violenţei în Şcoli

În prezent sunt  şcoli care deja le au pe culoare, în curtea şcolii, eventual în zonele de sală de sport, nu în grupurile sanitare. În restul spaţiilor din şcoală această supraveghere audio-video nu există.

Așadar,care este părerea voastră?

-Credeți că ajută la prevenirea cazurilor de violenţă în școli o asemenea măsură?

-Ar ajuta și sau v-ați folosi de o asemenea înregistrare in cazul în care  există un caz  de violenţă la stabilirea adevărului?

-În plus, ar asigura o mai bună gestionare  în şcoli a  altor pericole  precum consumul şi traficul de droguri, bullying-ul, cyberbullying-ul etc?

-Credeți că sunt și abuzuri neraportate? Cam câte?

Lăsați răspunsurile în comentarii și pe site pentru o mai bună centralizare . 

Sursa foto: dreamstime.com

51 de infracţiuni de loviri şi alte violenţe, dar şi vătămări corporale din culpă s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu în anul şcolar 2022-2023 . Un asemena…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/sondaj-printre-cititorii-nostri-credeti-ca-ajuta-la-prevenirea-cazurilor-de-violenta-in-scoli-supravegherea-video/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 26 martie 2024 21:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.