SONDAJ. Religia, ca materie de examen la BAC, naște controverse! Ce spun părinții elevilor. Care este părerea Inspectorului general al IȘJ Giurgiu

SONDAJ. Religia, ca materie de examen la BAC, naște controverse! Ce spun părinții elevilor. Care este părerea Inspectorului general al IȘJ Giurgiu

Propunerea de introducere a Religiei ca materie opțională la Bac, a iscat o grămadă de controverse în rândul părinților și cadrelor didactice.

Astfel, din sondajele realizate, doar 22% dintre părinți vor bacalaureat la Religie pentru profilurile non-teologice.  Două treimi dintre cei peste 41.000 de persoane care au răspuns la sondajul inițiat de Federația Națională a Părinților EDUPART nu sunt de acord ca elevii absolvenți de profiluri non-teologice să susțină o probă de bacalaureat la Religie, au anunțat inițiatorii sondajului.

Cea mai mare parte dintre respondenți, 39%, consideră că elevii ar trebui să poată opta pentru susținerea unei probe de bacalaureat la disciplina religie doar dacă aceștia sunt absolvenți ai unui profil vocațional teologic, 30,6% dintre respondenți nu sunt de acord cu introducerea religiei ca disciplină a unei probe de bacalaureat și doar 22,6% sunt de acord ca orice absolvent să poată avea această opțiune, indiferent de profilul absolvit.

În același timp, 77,7% dintre respondenți consideră că elevii ar trebui să poată susțină o probă la alegere la orice disciplină dintre cele obligatorii profilului/specializării, iar 17.6% dintre aceștia nu susțin această propunere.

Așadar, având în vedere rezultatele sondajului, concluziile sunt următoarele:

  1. Părinții nu sunt de acord cu propunerea de a fi introdusă o probă suplimentară, în cadrul examenului de bacalaureat, la o disciplină complementară profilului/specializării.

  2. Deși consideră că, în cadrul examenului de bacalaureat, elevii ar trebui să poată opta pentru susținerea probei, la alegere, la orice disciplină dintre cele obligatorii, părinții sunt de părere că doar absolvenții profilului vocațional teologic ar trebui să poată opta pentru disciplina Religie”, a transmis, Federația Națională a Părinților EDUPART.

Întrebat care este părerea sa în această chestiune, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu (IȘJ), prof. Ion Ghimpețeanu, ne-a spus:

Este o situație delicată… Eu aș spune că această variantă ar putea fi luată în calcul doar în cazul în care ar apărea ca disciplină cu statut obligatoriu la bacalaureat. Câtă vreme este opțională poate să nu fie luată în seamă – a precizat insp.general, prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)

 

Propunerea de introducere a Religiei ca materie opțională la Bac, a iscat o grămadă de controverse în rândul părinților și cadrelor didactice. Astfel, din sondajele realizate, doar 22% dintre părinți vor bacalaureat la Religie pentru profilurile non-teologice.  Două treimi dintre cei peste 41.000 de persoane care au răspuns la sondajul inițiat de Federația Națională a […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sondaj-religia-ca-materie-de-examen-la-bac-naste-controverse-ce-spun-parintii-elevilor-care-este-parerea-inspectorului-general-al-isj-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sondaj-religia-ca-materie-de-examen-la-bac-naste-controverse-ce-spun-parintii-elevilor-care-este-parerea-inspectorului-general-al-isj-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 martie 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.