Specialiștii Termoelectrica Giurgiu vă sfătuiesc: ”MONTAȚI  ROBINEȚI TERMOSTATAȚI ȘI NU MAI DESCHIDEȚI GEAMURILE!„

Specialiștii Termoelectrica Giurgiu vă sfătuiesc: ”MONTAȚI  ROBINEȚI TERMOSTATAȚI ȘI NU MAI DESCHIDEȚI GEAMURILE!„

Sistemele centralizate  de încălzire, existente în marile orașe ale României și din fericire și în Municipiul Giurgiu, furnizează energia termică pentru încălzire după DIAGRAME DE REGLAJ, care țin cont de zona de temperatură în care se află localitatea (1,2,3 – Giurgiu este zona a treia) și de temperatura exterioară.

Odata cu scăderea drastică a temperaturilor exterioare ( temperaturi de până la -10 grade Celsius), diagramele de reglaj corespunzătoare impun temperaturi pentru agentul termic la încălzire, care pot atinge valori de până la 70 de grade Celsius, corespunzător unei temperaturi ambientale (în apartamente) de 22 de grade Celsius.

în aceste condiții, locuințele care au o anvelopare corespunzătoare au un surplus de căldură (temperatura mai mare decât cea optimă) și foarte mulți utilizatori de energie în sistem centralizat, închid complet robineții sau, cel mai grav, DESCHID ferestrele.

Deschiderea ferestrelor are urmări dintre cele mai neplăcute, din punct de vedere a siguranței clădirilor și, cel mai grav, MĂRIREA FACTURILOR LA ÎNCĂLZIRE!!

în municipiul Giurgiu există aproximativ 300 de scări de bloc cu distribuție pe orizontală care au prevăzute și aparate de măsura la intrarea în apartamente (contori de energie termică).

Montarea de contori de energie fără montarea de ROBINEȚI TERMOSTATAȚI este o treaba FĂCUTĂ PE JUMĂTATE! DE CE? s-ar întreba unii.

În continuare vom motiva necesitatea montării acestor robineți cât și modul de funcționare a acestora.

ROBINEȚII termostatați sunt dispozitive de închidere – deschidere (reglaj) a agentului termic din calorifere menite să păstreze o anumită temperatură ambientală (în apartamente). De obicei, acești robineți termostatați sunt prevăzuți cu patru sau mai rar, cu cinci trepte de reglaj corespunzător urmatoarelor temperaturi ambientale:

Treapta * – treapta de protecție împotriva înghețului (pornește căldura când temperaturile în apartament scad sub 8 grade Celsius )

Treapta I – corespunde unei temperaturi din apartament de 12  grade Celsius;

Treapta II – corespunde unei temperaturi din apartamente de 16 grade Celsius;

Treapta III – corespunde unei temperaturi din apartament de 20 grade Celsius;

Treapta IV – corespunde unei temperaturi din apartamente de 24 grade Celsius.

Exemplu de reglare temperatură.

Dacă se dorește o temperatură de 20 de grade în cameră. Vom roti capul termostatat pe poziția III. În momentul în care se va atinge acea temperatură dorită, robinetul va închide trecerea agentului termic către calorifer și automat caloriferul se va răci și va porni când temperatura în cameră scade sub 20 de grade Celsius.

Astfel că nu va mai fi nevoie să răcim camera prin deschiderea ferestrelor.

Din discuția cu operatorul de termoficare,  Societatea Uzina Termoelectrică Production SA,  ni s-a precizat faptul că acesta poate pune la dispoziție, oricărui solicitant, robineți termostatați de calitate superioară, contra cost.

ATENȚIE! Montajul lor se va face  GRATUIT!

Articolul Specialiștii Termoelectrica Giurgiu vă sfătuiesc: ”MONTAȚI  ROBINEȚI TERMOSTATAȚI ȘI NU MAI DESCHIDEȚI GEAMURILE!„ apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sistemele centralizate  de încălzire, existente în marile orașe ale României și din fericire și în Municipiul Giurgiu, furnizează energia termică pentru încălzire după DIAGRAME DE REGLAJ, care țin cont de zona de temperatură în care se află localitatea (1,2,3 – Giurgiu este zona a treia) și de temperatura exterioară. Odata cu scăderea drastică a temperaturilor […]

Articolul Specialiștii Termoelectrica Giurgiu vă sfătuiesc: ”MONTAȚI  ROBINEȚI TERMOSTATAȚI ȘI NU MAI DESCHIDEȚI GEAMURILE!„ apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/specialistii-termoelectrica-giurgiu-va-sfatuiesc-montati-robineti-termostatati-si-nu-mai-deschideti-geamurile/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 15 ianuarie 2024 19:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.