Spitalul Județean, case protejate, campus universitar, aeroport, patinoar, Teatrul de Vară…- pe lista de investiții a Consiliului Județean în 2024

Reabilitarea caselor din sistemul de protecţie socială, realizarea variantei ocolitoare a municipiului Giurgiu, reabilitarea sediului Consiliului Judeţean, construirea unui aeroport, a unui campus universitar, precum şi reabilitarea teatrului de vară şi amenajarea unui patinoar sunt principalele investiţii pe care CJ vrea să le demareze în acest an.

”Lista de investiţii a CJ Giurgiu este încă în consultare, dar pregătim un program pe Fondul de Mediu pentru eficientizarea termică a clădirilor, unul dintre domeniile la care suntem încă deficitari. Vor începe lucrări la reabilitarea caselor protejate din sistemul de protecţie socială al judeţului Giurgiu, de la începutul lunii februarie vor începe lucrările de reabilitare şi modernizare la sediul CJ, o lucrare de 20 de milioane de lei pe fonduri europene”, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele CJ, Dumitru Beianu.

Potrivit acestuia, lista de investiţii a judeţului pentru 2024 an are o valoare de aproximativ 220 de milioane de lei.

„Numai ce aducem noi ca efort financiar.

Un proiect de mare valoare este realizarea variantei ocolitoare a municipiului Giurgiu, un proiect de aproape 70 de milioane de euro, pentru care s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor. Mai avem două proiecte de infrastructură rutieră, unul de 40 de milioane de euro şi altul de 10 milioane de euro, pe Programul de investiţii în infrastructură rutieră demarat de Agenţia de Dezvoltare Regională; mai e campusul universitar care trebuie neapărat finalizat până la finalul anului 2026, e cel mai important proiect din acest mandat.

La Spitalul Judeţean vom face clădirea nouă, vom începe, deşi au fost multe contestaţii. Totodată, va începe şi construirea aeroportului care va fi realizat în judeţul Giurgiu în colaborare cu sector 4 Bucureşti şi pentru care vom avea studiul de fezabilitate în vară, o investiţie foarte mare, benefică şi extrem de importantă pentru economia judeţului Giurgiu’, a detaliat Beianu.

El a adăugat că instituţia mai are pe lista de investiţii şi proiecte culturale, pentru reabilitarea teatrului de vară şi amenajarea unui amfiteatru care să fie transformat în patinoar în sezonul rece. (www.agerpres.ro)

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.