Supermarketurile – închise duminica? Inițiativă legislativă în Parlament

Marile lanțuri de supermarketuri din țara noastră ar putea fi închise în zilele de duminică, iar sâmbetele programul s-ar putea reduce. Demersul legislativ este inițiat de doi parlamentari PNL.

Potrivit inițiativei legislative, marile magazine ar urma să-și închidă porțile în zilele de weekend și să fie mutate în afara orașelor, după modelul unor state din Europa Occidentală.

Potrivit proiectului, în weekend ar urma să fie deschise doar piețele și magazinele mici. Însă vestea nu este privită cu ochi buni de oameni, notează România Tv.

Cei mai mulți susțin însă că această mișcare ar putea duce la concedieri semnificative și la diminuarea veniturilor. De-a lungul anilor, mai multe propuneri similare au fost respinse de către Parlament.

În multe ţări din Europa, marile magazine sunt închise duminica

Potrivit proiectului, în weekend ar urma să fie deschise doar piețele și magazinele mici. Pentru marile magazine, s-ar impune un program săptămânal de funcționare, cuprinzând intervalul 8-22 de luni până vineri, 8-14 sâmbăta și închis în zilele de duminică.

Supermarketurile ar putea fi mutate în afara orașelor

O altă prevedere importantă se referă la relocarea magazinelor mari. Propunerea legislativă sugerează ca marile magazine să fie mutate în afara orașelor, la o distanță minimă de cinci kilometri de perimetrul urban.

De-a lungul anilor, mai multe propuneri similare au fost respinse de către Parlament. Unii reprezentanți ai industriei au susținut însă că această schimbare ar putea avantaja magazinele mici și producătorii locali. (www.stiripesurse.ro)

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.