Sute de elevi giurgiuveni, prezenți la Conferința ”Drogul, Calea spre Infern”

Sute de elevi giurgiuveni, prezenți la Conferința ”Drogul, Calea spre Infern”

Sala Mare a Teatrului Tudor Vianu” a fost plină de sute de elevi giurgiuveni care, alături de dascălii lor au asistat la un eveniment-premieră pentru Giurgiu- Conferința ”Drogul, calea spre infern”.

Organizat de Rotary Club Danubius Giurgiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, evenimentul a adus în prim-plan efectele devastatoare ale consumului de droguri și capcana mortală în care cad tot mai mulți tineri, încă de la vîrste fragede.

Inițiatorul conferinței,  giurgiuveanul prof. univ. dr. Cătălin Țone, șel al Serviciului Antidrog București, alături de jurnalistul Christian Sabbagh și TikTok-rul Alex Trifu, le-au vorbit elevilor despre tineri care au căzut în mrejele pe cât de amăgitoare, pe atât de periculoase, ale consumului unui drog care la prima vedere, pare a fi unul obișnuit și aparent inofensiv, dar care s-a dovedit a fi aproape fatal-marijuana.

De altfel, în cadrul aceleiași conferințe a avut loc și lansarea cărții ” Marijuana, Zborul spre Iad” al cărei autor este șeful Antidrog Cătălin Țone, o carte inspirată dintr-un caz real. Autorul a mărturisit că personajul său este unul real, care din cauza unui anturaj nepotrivit a ajuns dependent de droguri, iar salvarea lui a fost posibilă în urma eforturilor familiei, dar și a medicilor și psihologilor care au luptat pentru reîntoarcerea tânărului la normalitate.

În fața elevilor giurgiuvenilor s-a aflat și un tînăr, fost consumator de droguri încă de la 13 ani, care în prezent este reabilitat, vindecat, are o familie și care își dedică timpul povestindu-le elevilor despre iadul din care a ieșit și despre cât este de important ca tinerii să nu cadă în capcana consumului, din care mulți nu mai ies niciodată.

Sala Mare a Teatrului Tudor Vianu” a fost plină de sute de elevi giurgiuveni care, alături de dascălii lor au asistat la un eveniment-premieră pentru Giurgiu- Conferința ”Drogul, calea spre…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/sute-de-elevi-giurgiuveni-prezenti-la-conferinta-drogul-calea-spre-infern/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 8 februarie 2023 11:26

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.