Sute de parfumuri , haine, pantofi și zeci de tone deșeuri metalice, oprite de 1 Martie, în Frontiera Giurgiu…

Sute de parfumuri , haine, pantofi și zeci de tone deșeuri metalice, oprite de 1 Martie, în Frontiera Giurgiu…

 

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, o cantitate de bunuri  care  prezentau suspiciuni de contrafacere. În aceeași zi ,  alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu  ( Comisariatul Judeţean Giurgiu) polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit,  asupra unor mijloace de transport, nereguli privind transferul a peste 50 de tone de deşeuri metalice.

Astfel  miercuri, 1 martie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare ce aparțin  unei firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie,  ei au descoperit în cala autocarelor mai multe colete ce conțineau cantitatea totală de 774 de bunuri, constând în  articole vestimentare, articole de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci, în vârstă de  41 și 52 de ani,  care  nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Așa că bunurile, în valoare totală estimată de 214.950 lei (dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Peste 50 de tone deşeuri metalice, oprite în P.T.F. Giurgiu

În aceeași zi ,  pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat trei cetățeni ucraineni cu vârste cuprinse între 46 şi 69 de ani, care conduceau trei ansambluri rutiere, formate din cap tractor și semiremorcă.

Şoferii transportau deşeuri metalice, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi din Ucraina. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea totală de 55.840 kilograme deșeuri metalice.

          Procedând la verificarea documentelor de transfer s-a constatat faptul că acesta nu îndeplinește condițiile de intrare în țară, motiv pentru care autorităţile competente nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deșeurile fiind returnate societății expeditoare.

(Surse: ITPF – insp. Raluca Stan)

  Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, o cantitate de bunuri  care  prezentau suspiciuni de contrafacere. În aceeași zi ,  alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu  ( Comisariatul Judeţean Giurgiu) polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit,  asupra unor mijloace de transport, […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/sute-de-parfumuri-haine-pantofi-si-zeci-de-tone-deseuri-metalice-oprite-de-1-martie-in-frontiera-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sute-de-parfumuri-haine-pantofi-si-zeci-de-tone-deseuri-metalice-oprite-de-1-martie-in-frontiera-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 martie 2023 16:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.