Sute de persoane, amendate pentru că nu au completat formularul digital la intrarea în țară

În jur de 350 de sibieni au fost amendaţi deoarece nu au vrut să completeze formularul digital de intrare în ţară, în perioada cuprinsă între Crăciun şi Revelion, după cum a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguţiu. Astfel că au fost date 343 de amenzi în valoare de 686.000 lei.

Sute de persoane, amendate din cauza formularului digital

Urmarea prevederilor OUG 129/2021 am constatat, urmarea datelor furnizate din platforma Alerte MS, ca un număr de 503 persoane din judeţul Sibiu, în perioada 25-31 decembrie 2021, nu au completat formularul digital de intrare în ţară.

Ca urmare, la solicitarea MS de a se dispune şi raporta măsurile aplicate, s-au încheiat 343 procese verbale de contravenţie in valoare de 686.000 lei, a declarat Lucian Blăguţiu, potrivit Agerpres.

Din data de 20 decembrie, toate persoanele care sosesc în ţară au obligația de a completa formularul digital de intrare în România (PLF), document care deja a fost adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Formularul digital

Cum se completează formularul de intrare în țară

Toți cei care urmează să ajungă în România zilele următoare trebuie să știe că formularul digital de intrare în România (PLF) a intrat în vigoare la data de 20 decembrie. Documentul a fost dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale și nu este necesar să fie tipărit.

Verificarea se va face atunci când se trec punctele de frontieră, prin scanarea cărții de identitate/pașaport. Astfel că identificarea și datele epidemiologice vor fi afișate din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primeşte un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Paşii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID. Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021, au transmis reprezentanții Guvernului.

Formularul trebuie completat cu 24 de ore înainte de trecerea prin punctele de frontieră. Pe lângă asta, este necesar ca datele să fie introduse corect deoarece sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.