Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu, i-au fost alocați bani de la Guvern!

Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu, i-au fost alocați bani de la Guvern!

Potrivit news.ro, Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere şi filarmonici din 47 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 34 de judeţe, printre care se află și Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu. 

”La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a decis, în şedinţa de luni, alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere şi filarmonici din 47 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 34 de judeţe”.

Prin această măsură, venim în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi de continuarea investiţiilor”, a precizat ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit încasat până la data de 31 iulie 2023, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante din judeţele ( trecute în ordine alfabetică): Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

(Jurnal)

Articolul Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu, i-au fost alocați bani de la Guvern! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Potrivit news.ro, Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, alocarea sumei de 331.027.626,13 lei pentru 71 de teatre, opere şi filarmonici din 47 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 34 de judeţe, printre care se află și Teatrul ”Tudor Vianu” din Giurgiu.  ”La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a […]

Articolul Teatrului ”Tudor Vianu” din Giurgiu, i-au fost alocați bani de la Guvern! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/teatrului-tudor-vianu-din-giurgiu-i-au-fost-alocati-bani-de-la-guvern/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 12 septembrie 2023 13:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.