Televizorul care imită aromele de mâncare. Te poți sătura de pe urma lui, dar e foarte greu

Pare greu de crezut, dar tocmai ce a fost inventat televizorul care imită aromele de mâncare. Cel care a realizat această invenție este un profesor japonez. Dispozitivul folosește un carusel de 10 recipiente, care încântă papilele gustative ale privitorului. Cum funcționează noul televizor, vedeți în rândurile de mai jos.

A fost inventat televizorul care imită aromele de mâncare

Mulți ne-am întrebat cum ar gusta diferite rețete postate pe internet. Ei bine, acum am putea vedea exact ce gust au, după ce o nouă invenție a fost scoasă pe piață. Vorbim despre televizorul care emană mirosuri și gusturi. Noul televizor se numește Taste the TV (TTTV) și a fost inventat de un profesor japonez.

Cea mai importantă piesă a televizorului rămâne ecranul. Acesta poate fi lins, pentru a vedea ce arome are mâncarea la care privim. Acest dispozitiv folosește un carusel de 10 recipiente cu arome care sunt pulverizează în combinație pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma este difuzată pe o peliculă igienică aflată pe un ecran plat de televiziune, pentru ca telespectatorul să o guste pur și simplu, scrie Reuters.

A fost inventat televizorul care imita aromele de mancare

Cum pot fi gustate aromele din televizor

Inventatorul său, Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji, spune că acest dispozitiv este ideal, mai ales pentru perioada de pandemie prin care trecem cu toții. Acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară.

Miyashita nu lucrează singur, ci are o întreagă echipă formată din 30 de studenți, cu care a produs o varietate de dispozitive legate de arome. Echipa respectivă nu se află la primul produs de acest tip. A creat inclusiv o furculiță care face ca mâncarea să aibă un gust și mai bogat. Televizorul a fost inventat pe parcursul anului trecut și dacă va fi produs vreodată ar fi un televizor destul de ieftin, ținând cont de ceea ce poat face. Inventatorul său spune că acesta nu ar costa mai mult de 100.000 de yeni (875 de dolari).

Televizorul respectiv ar putea fi folosit la învățatul la distanță pentru somelieri și bucătari, dar ar putea fi folosit și la  concursuri și jocuri de degustare, a spus el. Profesorul merge mai departe și se gândește să realizeze o platformă prin care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate și savurate de utilizatori, la fel cum se întâmplă acum cu muzica. Așadar, dacă vă veți vedea curând vecinii că-și ling televizorul, nu intrați în panică. Probabil gustă din mâncarea gătită de rude și trimisă pe internet.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.