Top 5 țări cu cele mai frumoase femei din lume. Au luat cele mai multe trofee Miss Univers și Miss World

Se spune că frumusețea stă în ochii privitorului, însă mulți au încercat să stabilească un etalon al trăsăturilor perfecte când vine vorba despre cele mai frumoase femei din lume. Astfel, au luat naștere concursurile de tipul Miss Univers sau Miss World, care încearcă să o descopere pe cea care întrunește toate calitățile. Câteva dintre țările lumii au reușit să devină cunoscute pentru faptul că reprezintă locul de origine al frumuseții universale. Iată un top cinci al țărilor care au obținut cele mai multe trofee de Miss.

Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume

Fiecare femeie are o frumusețe aparte, fiind de secole o muză pentru artiști. Deși reprezentantele sexului frumos sunt apreciate în funcție de numeroase criterii, concursurile de Miss au încercat să stabilească cine sunt cele mai frumoase femei din lume. Astfel, fiecare țară în parte și-a trimis câte o reprezentantă care să concureze pentru acest titlu. Totuși, globalizarea din ultimele decenii a dus la pierderea trăsăturilor definitorii pentru fiecare stat sau continent în parte, frumusețea fizică fiind astăzi un mix de calități.

Deși ne place să credem că româncele sunt cele mai frumoase femei din lume, la fel consideră și slavii despre rusoaice, ori italienii despre rafinatele lor dive sau latino-americanii când vine vorba despre frumusețile apetisante ale lor. Tiparele din edițiile Miss Univers sau Miss World sunt tot mai dificil de stabilit atunci când există atât de multe tipologii și totuși se bucură de un succes impresionant. Datorită unor astfel de concursuri putem creiona o statistică a celor mai cunoscute țări de pe harta esteticii feminine. Clasamentul țărilor care au dat cele mai frumoase femei din lume este neașteptat.

Câștigătoarea Miss World 2019 este reprezentanta statului Jamaica
Câștigătoarea Miss World 2019 este reprezentanta statului Jamaica

Top cinci țări care au obținut cele mai multe trofee de Miss Univers și Miss World

  • Puerto Rico

Caraibe nu reprezintă doar o destinație de vacanță mult visată de mulți, ci și locul de origine al celor mai frumoase femei din lume. Statul Puerto Rico a adus șase titluri de frumusețe absolută. Încă din 1975, Wilnelia Merced a reușit să aducă primul trofeu Miss World pentru statul portorican. Pe de altă parte, Miss Univers a venit cu surprize pentru alte frumuseți din Puerto Rico precum Marisol Malaret în 1970, Deborah Carthy-Deu în 1985, Dayanara Yari Torres Delgado în 1993, Denisse Maria Quiñones August în 2001 şi Zuleyka Jerris Rivera Mendoza în 2006. Cea mai cunoscută dintre acestea este însă Dayanara. Desemnată una dintre cele mai frumoase femei din lume, Dayanara este un artist și scriitoare, devenită ulterior ambasador UNICEF, dar și fondatoarea unei fundații care sprijină copiii defavorizați din Puerto Rico.

  • Marea Britanie

Puțini s-ar fi așteptat ca englezoaicele să facă parte din acest top, însă ele se mândresc deja cu cinci titluri de Miss World. Rosemarie Frankland, o celebră actriță galeză, a devenit prima femeie britanică şi cea de-a şaptea europeană care a câştigat titlul de Miss World în 1961. Pe de altă parte, Ann Sidney, Lesley Langley şi Helen Morgan au fost desemnate și ele cele mai frumoase femei din lume în 1964, 1965 şi, respectiv, 1974. Regatul Unit se mândrește cu una dintre cele mai recente câștigătoare ale sale, Sarah-Jane Hutt, care a adus acest titlu în țara natală în anul 1983.

Kiki Håkansson, câștigătoarea titlului din 1951
Kiki Håkansson, câștigătoarea titlului Miss World din 1951

Trăsăturile blonde, cu un trup zvelt și suplu ale Suediei au adus aprecieri din partea masculină, dar și trei premii Miss World și trei Miss Univers. Printre fericitele câștigătoare, care au impresionat juriul competiției se numără Hillevi Rombin Schine, care a obținut titlul de Miss Univers pentru Suedia în 1955. Ulterior, Margareta Arvidsson şi Yvonne Ryding, în 1966 şi 1984 au reușit aceeași performanță. În cadrul competiției Miss World, titlul pentru statul suedez a fost revendicat în 1951 de Kiki Håkansson. Participanta a fost însă criticată la acea vreme pentru faptul că a purtat bikini în cadrul concursului, fapt ce a lezat țările conservatoare. May Louise Flodin şi Mary Ann Catrin Stävin au readus titlul Miss World în 1952 şi 1977.

Frumusețea indiencelor a fost apreciată încă din cele mai vechi timpuri, reprezentând un subiect pentru numeroase romane sau producții cinematografice. În cadrul competițiilor, trăsăturile speciale ale reprezentantelor Indiei au fost apreciate în 1966, Reita Faria fiind prima femeie indiană încoronată la Miss World. Totuși, aceasta nu a urmat cariera de model ci s-a reprofilat pe medicină. Astfel, Reita a devenit prima câștigătoare Miss World medic. Pe de altă parte, celebra Aishwarya Rai devenea în 1994 câștigătoarea Miss World și ulterior o vedetă la Bollywood, dar și membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. În 1997, 1999 şi 2000, Diana Hayden, Yukta Mookhey şi Priyanka Chopra îi urmau exemplul, ultima fiind o vedetă la Hollywood datorită mariajului alături de cântăreţul Nick Jonas. Două indience au deținut titlul de Miss Universe, Sushmita Sen în 1994 şi Lara Dutta în 2000, amândouă deveninte actrițe de succes la Bollywood.

Statele americane au reușit să aducă un plus de frumusețe lumii o dată cu Marjorie Wallace, prima câștigătoare a titlului Miss World pentru America, în 1973. Din păcate, aceasta avea să piardă tilul la câteva zile distanță, din cauza nerespectării unori obligații ulterioare. Coroana Miss World a fost purată și de Gina Tolleson şi Alexandria Mills, în 1990 şi 2010. Americancele au făcut furori în istoria Miss Univers, obținând cele mai multe trofee, opt la număr. Miriam Stevenson în 1954, Carol Morris în 1956, Linda Bement în 1960, Sylvia Hitchcock în 1967, Shawn Weatherly în 1980, Brook Lee în 1997 şi celebrul influencer Olivia Culpo în 2012.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.