Trafic intens de autoturisme, în Punctul de Frontieră Giurgiu, la graniţa cu Bulgaria!

Trafic intens de autoturisme, în Punctul de Frontieră Giurgiu, la graniţa cu Bulgaria!

 

 Trafic intens de autoturisme, încă de la primele ore ale acestei dimineți de sâmbătă (29 iulie) la Punctul de Frontieră Giurgiu.

Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate se întorc acasă în vacanţă sau se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, a fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, asigurându-se inclusiv prezența polițiștilor care acționează în profunzime printre cetățeni, în vederea pregătirii documentelor controlului specific.

De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei.

Întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul prin punctul de frontieră este unul foarte ridicat pe perioada weekend-urilor, la solicitarea Poliţiei de Frontieră, autorităţile locale au instalat în PTF Giurgiu un punct de prim ajutor. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate la sfârşit de săptămână, în caz de nevoie.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară pentru aproximativ 5.500 de  autoturisme și 20.000 persoane, iar pe sensul de ieșire din țară 6.000 autoturisme și 22.000 persoane.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se desfăşoară pe câte 4 artere de circulație pe sensul de ieșire și pe câte 5 artere de circulație pe sensul de intrare, înregistrând un timp de așteptare de 30 de minute atât pe sensul de intrare în țară cât și pe sensul de ieșire din țară.

La frontiera cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa si PTF Dobromir

  • pe raza jud. Călăraşi: PTF Călăraşi

  • pe raza jud. Giurgiu: PTF Giurgiu,

  • pe raza jud. Teleorman: PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea,

  • pe raza jud. Dolj: PTF Calafat.

Alte recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:

– pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, inclusiv documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară;

– verificarea condiţiilor de călătorie;

    -consultarea  aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care  prezintă o  estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

( SURSA : Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu – Inspector de poliție Stan Raluca)

Articolul Trafic intens de autoturisme, în Punctul de Frontieră Giurgiu, la graniţa cu Bulgaria! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

   Trafic intens de autoturisme, încă de la primele ore ale acestei dimineți de sâmbătă (29 iulie) la Punctul de Frontieră Giurgiu. Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate se întorc acasă în vacanţă sau se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne […]

Articolul Trafic intens de autoturisme, în Punctul de Frontieră Giurgiu, la graniţa cu Bulgaria! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/trafic-intens-de-autoturisme-in-punctul-de-frontiera-giurgiu-la-granita-cu-bulgaria/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 29 iulie 2023 12:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.