Trei angajaţi din sistemul sanitar din Norvegia, internaţi cu simptome ciudate, după vaccinarea cu AstraZeneca

Se înmulțesc reclamațiile la adresa vaccinului AstraZeneca! Ultimele cazuri care au atras atenția publică au avut loc în Norvegia acolo unde trei angajați din domeniul sanitar sunt într-o stare foarte gravă, după ce s-au imunizat cu vaccinul respectiv.

Trei angajați din Norvegia, în stare gravă după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca

Trei angajați din sistemul sanitar din Norvegia au acuzat stări de ru, imediat după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca. Cu toții au ajuns de urgență la spital, iar medicii au constatat că aceștia suferă de simptome foarte ciudate. Pacienții au sângerări, cheaguri de sânge şi au un nivel scăzut al trombocitelor, au anunţat sâmbătă autorităţile norvegiene, citate de Reuters.

Norvegia a suspendat joi vaccinările, după ce şi Danemarca a luat măsuri similare, iar ulterior, Islanda a adoptat aceeaşi decizie. ”Nu ştim dacă aceste cazuri au legătură cu vaccinul”, a declarat Sigurd Hortemo, medic la Agenţia Norvegiană a Medicamentului, într-o conferinţă de presă comună cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Cele trei persoane care au probleme serioase de sănătate, după ce s-au vaccinat au sub 50 de ani, iar cazul lor urmează să fie investigate de Autoritatea europeană de reglementare EMA.

Trei angajati din Norvegia, in stare grava dupa ce s-au vaccinat cu AstraZeneca
Trei angajati din Norvegia, in stare grava dupa ce s-au vaccinat cu AstraZeneca

”Au simptome foarte neobişnuite”

Sigurd Hortemo a declarat că cele trei persoane chiar se simt rău, iar situația este una foarte serioasă, iar autoritățile tratează cu responsabilitate aceste cazuri. ”Au simptome foarte neobişnuite: sângerare, cheaguri de sânge şi un nivel scăzut al trombocitelor”, a declarat pentru NRK Steinar Madsen, director medical la Agenţia Norvegiană pentru Medicamente.

Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că ”nu există vreun motiv pentru a nu utiliza vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca”, deși mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa.

”Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca, nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.

În total sunt 9 țări care au suspendat administrarea vaccinului produs de AstraZeneca: Danemarca, Italia, Norvegia, Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania, Letonia și Islanda.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.