Trei zile libere pentru elevi și bugetari. Când va fi recuperată ziua de 8 mai

Trei zile libere pentru elevi și bugetari. Când va fi recuperată ziua de 8 mai

Elevii și autoritățile/instituțiile din sistemul public vor sta acasă pe data de 1 mai, 8 mai și 9 mai. Totuși, ziua de 8 mai (luni) va fi recuperată sâmbătă, pe data de 13 mai.

Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii este sărbătorită, anual, pe data de 1 mai. În acest an, 1 mai este într-o zi de luni, respectiv instituțiile bugetare și instituțiile de învățământ din R. Moldova nu vor activa.

Și următoarea zi de luni, 8 mai, a fost declarată zi liberă, în contextul în care, pe data de 9 mai, instituțiile bugetare, din nou, nu vor activa, fiind celebrată Ziua Europei și Ziua Victoriei. Totuși, ziua de 8 mai urmează să fie recuperată.

Pentru unitățile economice din sectorul real al economiei această Hotărâre are caracter de recomandare. Precizăm că Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Elevii și autoritățile/instituțiile din sistemul public vor sta acasă pe data de 1 mai, 8 mai și 9 mai. Totuși, ziua de 8 mai (luni) va fi recuperată sâmbătă, pe data de 13 mai. Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii este sărbătorită, anual, pe data de 1 mai. În acest an, 1 mai este într-o […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/trei-zile-libere-pentru-elevi-si-bugetari-cand-va-fi-recuperata-ziua-de-8-mai/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=trei-zile-libere-pentru-elevi-si-bugetari-cand-va-fi-recuperata-ziua-de-8-mai
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 30 aprilie 2023 01:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.