Trucul pentru a alege cel mai bun ulei de măsline. Nu trebuie să uiți asta

Multe femei se întreabă care sunt criteriile care fac diferența dintre un ulei de măsline bun și unul mai puțin bun. Prețul nu este întotdeauna răspunsul, așa că trebuie să avem în vedere mai multe aspecte atunci când alegem un ulei de măsline. Acestea pot face cu ușurință diferența dintre un ulei de măsline normal și unul care poate fi un adevărat medicament.

Iată cum alegi cel mai bun ulei de măsline

Trebuie să specificăm faptul că uleiul de măsline din Grecia este cel mai bun din lume. Au spus-o cercetătorii dealungul vremii și o spun cei mai iscusiți bucătari din lume. Acesta poate fi un adevărat medicament care să facă minuni pentru sănătatea noastră la interior, dar și la exterior. Părul nostrul va fi mult mai sănătos, dacă îl tratăm cu un anume ulei de măsline, iar pielea noastră ne va mulțumi.

Uleiul de măsline extravirgin reprezintă 80% din producţia de ulei de măsline din Grecia. Acesta are caracteristicile solului în care cresc arborii, dar și a climei. Bogat şi aromat, uleiul de măsline grecesc este produs – în majoritate – din măsline verzi.

Cum alegi cel mai bun ulei de masline

Care sunt caracteristicile care fac diferența

Uleiul produs din măsline verzi este picant, dar trebuie să știm să facem diferența între un ulei de calitate superioară și unul mai slăbuț. Cel de calitate, îşi schimbă culoarea: la lumină artificială e verzui, pe când în lumină naturală e galben-auriu.

Uleiul de măsline extravirgin are cea mai înaltă calitate. Din punct de vedere organoleptic, nu prezintă defecte şi are o aromă fructată. Calitatea înseamnă, de fapt, nivelul de aciditate. La un ulei foarte bogat aceasta nu trebuie să depăşească 0,8 %. Dacă aceasta nu depășește o aciditate de 0,5%, atunci uleiul respectiv poate fi considerat un real medicament. Acesta își face cel mai bine efectul dacă îl consumăm dimineața, pe stomacul gol (20 ml).

La uleiul de măsline virgin pot apărea anumite defecte senzoriale, dar la un nivel foarte scăzut. La acest tip de ulei, nivelul de aciditate este cuprins între 0,8% şi 2 %.

Cum se păstrează uleiul de măsline

Uleiul de măsline lampant este un ulei de măsline virgin de calitate inferioară, cu o aciditate mai mare de 2%, care nu are o aromă fructată şi prezintă deficienţe senzoriale substanţiale și nu se comercializează cu amănuntul, ci doar în cantități mari, fiind folosit în industrie.

Trebuie specificat faptul că uleiul din măsline verzi nu este destinat prelucrării termice, deoarece își pierde toate proprietățile. Poate fi folosit doar la salate, peste brânzeturi, etc. Marii bucătari preferă uleiul din măsline negre, la gătit.

Cum trebuie păstrat uleiul de măsline? Ei bine, cel mai mare dușman al său îl reprezintă căldura, dar și lumina. Acesta trebuie ținut în sticle mate, de culoare albă, departe de lumină și de soare, în locuri răcoroase. Mai trebuie specificat faptul că uleiul de măsline își pierde în timp din proprietăți, fiind indicat să fie consumat în cel mult 26 de luni de la data producerii.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.