Turist în ţara ta, dar cu preţuri uriaşe. Cât au ajuns să coste biletele la teleferic Buşteni – Babele pentru o familie

Să te duci în vacanță la noi în țară a devenit un lux pentru cei mai mulți dintre români. După pandemia de coronavirus, prețurile au crescut exagerat de mult, iar majoritatea abia dacă își permit să plece câteva zile pentru recreere.

Turiștii care au vrut să ajungă cu telecabina până la Babele au avut parte de un șoc când au văzut cât de mult au crescut tarifele pentru transportul pe cablu, în ultima perioadă. De exemplu, o familie cu un copil va scoate din buzunar o sută de euro pentru un traseu complet urcare-coborâre.

Prețuri uriașe la telecabina din Bușteni

Conform site-ului teleferic.ro, un bilet urcare-coborâre de la Buşteni şi până la Babele a ajuns să coste 170 de lei pentru un adult şi 80 de lei pentru un copil care nu depășește vârsta de 12 ani. Dacă este mai mare, copilul va plăti bilet întreg.

Variante există, însă prețurile sunt la fel de mari! Turiștii își pot achiziționa doar bilet pentru urcare cu telecabina sau doar pentru conorâre. În acest caz, tariful este 90 de lei de persoană, pentru un adult, şi 50 de lei pentru copil.

Pentru cei care vor să continue traseul de la Babele la Peştera, prețurile se dublează. Astfel, un tichet tur-retur Babele- Peştera costă 150 de lei pentru un adult şi 75 de lei pentru un copil, notează Adevărul.

Dacă vă imaginați că la Sinaia transportul pe cablu este mai ieftin, v-ați înșelat! Un tichet tur-retur Sinaia-Cota 2000 costă 60 de lei de persoană pentru un adult, iar un copil ( nu mai mare de 12 ani) plăteşte pentru acelaşi traseu 30 de lei.

Studenții nu mai au gratuitate

Turiștii care vor să meargă pe tronsonul Sinaia-Cota 1400, biletul este de 20 de lei pentur un adult şi 10 lei pentru un copil, iar tur-retur pe acelaşi traseu biletul este de 35 de lei de persoană pentru adult şi 18 lei pentru un copil.

Dacă doriți să mergeți cu telecabina de la Cota 1400 până la Cota 2000 biletul este tot 20 de lei/adult şi 10 leii/copil, iar tur retur 35 de lei/adult şi 18 lei/copil.

Doar pensionarii au o reducere de 5 la sută, iar persoanele cu dizabilităţi au gratuitate. Acest lucru nu se aplică și pentru însoţitorii acestora, care trebuie să plătească biletul la preţ întreg. Studenții nu au gratuitate.

Castelul Cantacuzino din Buşteni, bântuit?

Castelul Cantacuzino a fost castel construit din dragoste pentru arhitectură și frumos, însă în timp a fost convertit de către comuniști într-un loc rece, bântuit de suflete chinuite care nu mai găsesc lumina.

Imobilul are o suprafață mai mare de trei mii de mp și beneficiază de un parc ale cărui alei duc spre cascade, fântâni arteziene, dar și înspre o grotă.

Castelul este realizat din piatră și cărămidă de arhitectul Grigore Cerchez. Imobilul are un caracter romantic datorită măiestriei și atenției la detalii pe care meștesugarii vremii o aveau.

Grigore Cantacuzino, de două ori prim ministru al României, și de două ori primar al Bucureștiului, a construit un castel în stilul neoromânesc.

Se spune că prinţul ar fi fost în stare să îmbrace acoperişul în bani de aur, doar, doar faima lui o ajunge prin străinătățuri. Nababul avea o avere uriașă, moștenită din generație în generație de marea familie de os domnesc.

Din nefericire, Grigore Cantacuzino a murit la numai 2 ani de la prima lui intrare în castelul din Buşteni.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.